DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

A murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Palatul Buckingham a anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, la vârsta de 96 de ani.

Potrivit informării oficiale, regina a murit joi după amiaza la Castelul Balmoral din Scoția, unde se grăbiseră să-i fie alături mai mulți membri ai familei regale, printre care viitorul rege, Charles, și următorul în linia de succesiune, Prințul William. 

„Regina a murit liniștită în această după amiază la Balmoral. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, este anunțul scurt publicat de reprezentanții casei regale pe site-ul oficial Royal.uk. 

În aceeași zi, în jurul prânzului, Palatul Buckingham anunța că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a reginei. „În urma unei evaluări suplimentare în această dimineaţă, medicii reginei sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a Majestăţii Sale şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supravegherea lor”, se arăta într-un comunicat oficial.

Născută în 1926, Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în anul 1952, iar în timpul domniei sale a numit 15 prim miniștrii ai Marii Britanii, cel mai recent acum câteva zile pe Liz Truss.

Regina era văzută de mulți britanici drept un exemplu al datoriei față de țară și coroană, ea implicându-se în numeroase cauze și activități sociale, caritabile, sportive sau privind educația.

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, sărbătorind în această vară Jubilelul de Platină, adică 70 de ani pe tron, în cadrul unor festivități grandioase în Londra și în tot regatul. Atunci, Regina Angliei a apărut de două ori la balconul Palatului Buckingham, spre bucuria admiratorilor monarhiei, care au fluturat steaguri și au ovaționat.

Regina Elisabeta a apărut, tot atunci, într-un videoclip amuzant alături de ursul Paddington, un personaj faimos din cărțile pentru copii și din filme animate. Nu a fost prima dată când monarhul Marii Britanii a acceptat provocări neobișnuite pentru rolul său. La Jocurile Olimpice ținute în Londra în 2012, Elisabeta a acceptat să apară într-un clip alături de actorul care-l interpreta pe James Bond, Daniel Craig, cei doi „sărind” din elicopter pentru a ajunge pe stadionul unde se țineau întrecerile.

Noul monarh al Marii Britanii este fiul cel mare al Reginei Elisabeta, Charles, care va domni cu numele Regele Charles al III-lea. Citește mai mult, aici!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

News

Soluții durabile și sigure pentru protecția proprietății tale – oferite de Matprod Steel, liderul pieței românești de plasă împletită

BihorNewsOradea

Concert creștin cu Laura Bretan la Oradea

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.