DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

Agenții de turismCovidRevista urbbusTest covid

Agenţiile de turism cer înlocuirea carantinei de 14 zile la întoarcerea în ţară cu un test Covid

poză articol preluat1

Agenţiile de turism propun înlocuirea carantinei de 14 zile la întoarcerea în țară a turiștilor cu un test Covid. Potrivit acestora, menținerea carantinei la revenirea acasă duce la un val de anulări a pachetelor vândute.

„Niciun român nu dorește și nu își permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanță. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri și litigii.

Având în vedere cele menționate mai sus și faptul că turiștii care se întorc din aceste țări și stau în carantină nu știu dacă sunt infectați și dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situații prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o țară aflată pe lista galbenă, să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România.

Se poate menține măsura de carantinare până la obținerea rezultatului unui test negativ sau se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, a declarat Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), citat de Mediafax.

De asemenea, organizaţia consideră că trebuie revizuită și măsura conform căreia, în cazul în care părinții sunt vaccinați, la întoarcerea dintr-o călătorie într-o țară din lista galbenă, copiii nevaccinați trebuie să rămână în carantină o perioadă de 14 zile.

Asociația a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, o scrisoare deschisă către Guvernului României, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Afacerilor Interne prin care solicită implementarea acestor măsuri.

Știre preluată de pe digi24.ro

Related posts
EconomicAgenții de turismEMTEuropa

La a 5-a ediție. Profesioniștii în turism medical și termal se întâlnesc la o conferință europeană, în Italia la EMT 2021.

NewsCovid

MOBILIZARE 130 de cabinete NOI, pentru imunizarea cu Pfizer, se deschid de la 1 martie

NewsAgenții de turismBihorbusiness

Condamnați la faliment: Eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări în Bihor

NewsCovid

Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *