DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Aproape 500 de elevi din Bihor nu merg la şcoală, din motive medicale. 38 de profesori, în aceeaşi situaţie

Redeschiderea şcolilor nu a însemnat revenirea în bănci pentru toţi elevii care au această posibilitate.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar, în Bihor sunt 475 de elevi care nu s-au întors printre colegi şi dascăli, deşi clasele în care învaţă sunt în aşa-numitul scenariu verde, adică cu predare faţă în faţă. Aceşti elevi participă în continuare de la distanţă la lecţii, pe internet, pentru că au adeverinţe de la doctori care atestă că suferă de afecţiuni medicale care îi fac vulnerabili în faţa Covid-19 sau au printre membrii familiei cu care locuiesc bolnavi cronici.

De acasă

“Tendinţa este, însă, de întoarcere la şcoală. Un exemplu: la Şcoala “Dacia”, la finalul semestrului I erau 50 de elevi în această situaţie, acum au rămas 14″, a declarat inspectorul şcolar general Virgil Blage, marţi, pentru BIHOREANUL.

De asemenea, potrivit datelor centralizate de IŞJ Bihor pentru ziua de luni, în Bihor sunt 38 de cadre didactice care predau în continuare de-acasă, pe internet, tot din motive medicale. De exemplu, la aceeaşi şcoală “Dacia”, patru învăţătoare şi cinci profesoare ţin şi acum lecţiile exclusiv online, o parte pentru că au documente justificative de la Medicina Muncii, care le atestă vulnerabilitatea în faţa Covid-19, altele pentru că suferă de Covid-19 sau de alte afecţiuni şi sunt în concediu medical, dar nu au dorit să întrerupă activitatea de predare.

Reamintim că Oradea este în scenariul galben, ceea înseamnă că pot merge la grădiniţă şi la şcoală preşcolarii, elevii din clasele primare şi cei din clasele a VIII-a şi din ultimul an de liceu. Rata de infectare anunţată marţi de autorităţi este de 1,20 cazuri la mia de locuitori. Pentru ca toţi elevii să revină în bănci, este nevoie ca incidenţa să scadă sub 1.

Două clase suspendate

Potrivit inspectorului şcolar general Virgil Blage, de la începutul semestrului al doilea (8 februarie) şi până acum, 10 elevi din Bihor şi 15 profesori au fost confirmaţi cu Covid-19.

În urma acestor îmbolnăviri, care nu pot fi însă conectate cu prezenţa la şcoală a elevilor şi profesorilor, în două clase primare au fost suspendate cursurile, iar 71 de elevi au revenit la predarea online.

Potrivit regulilor stabilite de Ministerul Educaţiei şi de cel al Sănătăţii, cursurile fizice se suspendă după apariţia unui caz confirmat într-o clasă primară, respectiv două cazuri în clasele gimnaziale şi liceale. Totodată, şcolile au primit de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor teste rapide, pentru depistarea elevilor şi profesorilor infectaţi cu Covid-19.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsVideo

Cîţu, după ce Guvernul a publicat PNRR: Construim 450 de km de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom renova zeci de spitale (VIDEO)

MeteoNews

Se strică vremea: Avertizare de ploi şi vânt, în toată ţara

NewsOradea

Pachet suspect la Banca Transilvania din Trade Center Oradea: Angajaţii şi clienţii au fost evacuaţi (FOTO)

CovidBihor

Cifre îngrijorătoare privind vaccinarea anti-Covid la bugetarii din Bihor. Vezi câți dintre ei s-au imunizat, pe instituții! (FOTO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *