DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Aproape 500 de elevi din Bihor nu merg la şcoală, din motive medicale. 38 de profesori, în aceeaşi situaţie

Redeschiderea şcolilor nu a însemnat revenirea în bănci pentru toţi elevii care au această posibilitate.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar, în Bihor sunt 475 de elevi care nu s-au întors printre colegi şi dascăli, deşi clasele în care învaţă sunt în aşa-numitul scenariu verde, adică cu predare faţă în faţă. Aceşti elevi participă în continuare de la distanţă la lecţii, pe internet, pentru că au adeverinţe de la doctori care atestă că suferă de afecţiuni medicale care îi fac vulnerabili în faţa Covid-19 sau au printre membrii familiei cu care locuiesc bolnavi cronici.

De acasă

“Tendinţa este, însă, de întoarcere la şcoală. Un exemplu: la Şcoala “Dacia”, la finalul semestrului I erau 50 de elevi în această situaţie, acum au rămas 14″, a declarat inspectorul şcolar general Virgil Blage, marţi, pentru BIHOREANUL.

De asemenea, potrivit datelor centralizate de IŞJ Bihor pentru ziua de luni, în Bihor sunt 38 de cadre didactice care predau în continuare de-acasă, pe internet, tot din motive medicale. De exemplu, la aceeaşi şcoală “Dacia”, patru învăţătoare şi cinci profesoare ţin şi acum lecţiile exclusiv online, o parte pentru că au documente justificative de la Medicina Muncii, care le atestă vulnerabilitatea în faţa Covid-19, altele pentru că suferă de Covid-19 sau de alte afecţiuni şi sunt în concediu medical, dar nu au dorit să întrerupă activitatea de predare.

Reamintim că Oradea este în scenariul galben, ceea înseamnă că pot merge la grădiniţă şi la şcoală preşcolarii, elevii din clasele primare şi cei din clasele a VIII-a şi din ultimul an de liceu. Rata de infectare anunţată marţi de autorităţi este de 1,20 cazuri la mia de locuitori. Pentru ca toţi elevii să revină în bănci, este nevoie ca incidenţa să scadă sub 1.

Două clase suspendate

Potrivit inspectorului şcolar general Virgil Blage, de la începutul semestrului al doilea (8 februarie) şi până acum, 10 elevi din Bihor şi 15 profesori au fost confirmaţi cu Covid-19.

În urma acestor îmbolnăviri, care nu pot fi însă conectate cu prezenţa la şcoală a elevilor şi profesorilor, în două clase primare au fost suspendate cursurile, iar 71 de elevi au revenit la predarea online.

Potrivit regulilor stabilite de Ministerul Educaţiei şi de cel al Sănătăţii, cursurile fizice se suspendă după apariţia unui caz confirmat într-o clasă primară, respectiv două cazuri în clasele gimnaziale şi liceale. Totodată, şcolile au primit de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor teste rapide, pentru depistarea elevilor şi profesorilor infectaţi cu Covid-19.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.