DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

CovidNews

Ăsta e rezultatul vaccinării cu AstraZeneca și Pfizer: Infectările au scăzut 62% în azilurile din Anglia, după prima doză

O singură doză a vaccinurilor anti-COVID-19 a oferit “o protecţie substanţială” rezidenţilor internaţi în azilurile din Anglia, au anunţat luni oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, informează DPA.

Un studiu realizat de cercetători de la University College din Londra a descoperit că o singură de doză de vaccin AstraZeneca-Oxford sau de vaccin Pfizer-BioNTech a scăzut cu 56% cazurile de infectare cu noul coronavirus după patru săptămâni de la administrare şi cu 62% cazurile de infectare la cinci săptămâni după administrare, scrie Agerpres.ro.

Cercetătorii au descoperit, totodată, dovezi care sugerează că virusul ar putea deveni mai puţin infecţios în cazul persoanelor care au primit vaccinul.

Mostrele prelevate au arătat că probele biologice care au furnizat rezultatele pozitive la testele anti-COVID-19 realizate la 28 de zile după administrarea primei doze conţineau o concentraţie virală mai mică.

Totodată, persoanele care au contractat anterior virusul nu prezentau diferenţe prea mari în ceea ce priveşte nivelurile de protecţie după ce au fost vaccinate.

Cu toate acestea, doar 11 dintre participanţii care au fost vaccinaţi fuseseră infectaţi anterior cu noul coronavirus, au precizat cercetătorii britanici, care consideră că este nevoie de studii suplimentare pentru a analiza eficacitatea vaccinurilor pentru aceste persoane.

Laura Shallcross, medic la UCL Institute of Health Informatics şi coordonatoare a studiului, a spus că acesta a fost realizat atunci când o variantă mai infecţioasă a SARS-CoV-2, denumită “varianta britanică”, devenise deja “prevalentă” în azilurile britanice şi, de aceea, specialiştii sunt de părere că vaccinurile oferă protecţie împotriva ei.

Știre preluată de pe stiripesurse.ro

Related posts
BihorNewsOradea

Începe șantierul unui nou lot al autostrăzii A3, între Oradea - Cluj-Napoca

News

Ancheta care CUTREMURĂ Germania - Elita politică și financiară, prinsă într-un SCANDAL imens

News

Tesla ajunge și în România: stație de încărcare Supercharger, deschisă în București

NewsPolitică

Orădeanca Ioana Mihăilă, în calcule ca ministru al Sănătății

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *