DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsVideoWorld

Autostradă subacvatică de aproape 11 kilometri inaugurată de China

China a inaugurat o autostradă subacvatică ce trece pe sub un lac pe o porțiune de aproape 11 kilometri. Construcția tronsonului aflat la aproximativ 50 de kilometri de orașul Shanghai a început în urmă cu patru ani, mai exact în 9 ianuarie 2018.

O autostradă care trece pe sub un lac pe o porțiune de 10,70 kilometri este cea mai nouă realizare a Chinei în domeniul infrastructurii rutiere, scrie digi24.ro, care citează CNN. Tunelul subacvatic a fost construit pe sub lacul Taihu și a costat aproximativ 1,65 miliarde de dolari.

Tunelul face parte dintr-un tronson de 43,9 kilometri ai autostrăzii Changzou-Wuxi, inaugurat pe 30 decembrie 2021, o rută alternativă pentru cei care călătoresc între orașele Shanghai şi Nanjing. Pentru construirea tunelului autostrăzii au fost folosite peste 2 milioane de metri cubi de beton. Este lat de 17,45 de metri și are șase benzi de circulație pe două sensuri de mers. Tavanul tunelului este iluminat cu LED-uri concepute special pentru a preveni oboseala, în cazul șoferilor.

Autostrada Taihu este cea mai lungă astfel de şosea subacvatică a Chinei. Cea mai lungă autostradă subacvatică din lume este tunelul Ryfast din Norvegia, cu o lungime de peste 14 kilometri. Cel mai lung tunel săpat sub apă este Canalul Mânecii, cu o lungime de 37,9 kilometri şi care leagă, pe cale ferată, Anglia de Franţa, mai transmite sursa citată anterior.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *