DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

Calea ferată Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, în dezbatere publică

Se pot face propuneri pentru proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”.

Persoanele interesate pot face propuneri și sugestii cu privire la proiectul de act normativ „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, lucrare de utilitate publică de interes național. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, până la 29.11.2021.

Prin proiect se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Linia CF Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră Ungaria are lungimea totală de 166,216 km.

Obiectivul investiției îl constituie electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată şi presupune realizarea unei infrastructuri ce va permite viteze maxime cuprinse între 100 km/h şi 160 km/h. Lucrările se vor desfăşura pe calea ferată existentă, cu excepţia unor zone în care este necesară mărirea razelor curbelor, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie şi asigurării parametrilor pentru circulaţia cu viteză sporită. Electrificarea şi reabilitarea tronsonului de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor conduce la realizarea unei infrastructuri feroviare optimizate.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 9.493.358 mii lei, iar durata de realizare a acesteia este de 48 de luni.

Finanţarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *