DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Cea mai modernă Casă de Cultură din Vest, la Beiuș

Investiția de peste 12,5 milioane de lei, din fonduri europene, se află în plină desfășurare. Termenul de finalizare e 31 martie 2022. Contractul de finanțare a fost semnat în această vară.

Proiectul „Modernizare și dotare Casa de Cultură și amenajarea spațiului urban aferent în Municipiul Beiuș” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici si mijlocii, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România. Referentul Anca banda spune că nu e vorba doar despre modernizarea imobilului, ci și despre dotare. Prin proiect vor fi realizate și un parc și o scenă.

„Avem viziunea unei case de cultără moderne, probabil cea mai modernîă din Vestul țării”, explică Anca banda. Referentul speră că investiția din casa de cultură va fi „acompaniată” și de refacerea străzii care va avea și piste de biciclete. Proiectul are ca obiectiv și îmbunătățirea spațiilor publice urbane: drumuri, spații verzi, utilități. Și cu ajutorul acestui proiect, Beiușul devine mai atractiv și mai sigur pentru locuit, pentru dezvoltarea activităților economice, pentru petrecerea timpului în aer liber, pentru deplasări nemotorizate, pe jos sau cu bicicleta. În acest sens obiectivul va fi atins prin reabilitarea și modernizarea străzii Gen. Leonard Mociulschi din municipiul Beiuș, care deservește și Casa de Cultură

Casa de Cultură Beiuș va putea găzdui inclusiv spectacole de teatru și de operă, va fi dotată cu scaune și apartură de ultimă generație, cu instalații de lumini și sonorizare, dar și cu un ecran pentru proiecții de filme.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea serviciilor cultural-recreative prestate la nivel urban și îmbunătățirea calității și a aspectului infrastructurii publice urbane. „În vederea dezvoltării sustenabile a Municipiului Beiuș este necesară crearea și dezvoltarea unor activități cultural-recreative, a infrastructurii și a dotărilor aferente desfășurării acestor activități. Acestea, pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activitățile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educație extrașcolară , vor contribui inclusiv la dezvoltarea relațiilor interpersonale, construirea de abilități sociale, dezvoltarea capacității de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile. Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură a municipiului Beiuș”,, explica inițiatorul proiectului, fostul primar Petru Mlendea.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *