DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Centrul de cartier din Nufărul va fi amenajat de firma Gavella pentru 6,7 milioane lei (FOTO)

Viitorul centru de cartier din Nufărul, situat în vecinătatea restaurantului McDonaldʼs, va fi amenajat de firma Gavella pentru suma de 6,7 milioane lei.

Reprezentanţii Primăriei Oradea au semnat contractul cu constructorul prin care acesta se angajează să închidă lucrările în termen de un an.

“Intervenţia propusă urmăreşte o reconfigurare a pieţei pentru a permite accesul facil al pietonilor şi al bicicletelor, redarea trotuarelor circulaţiei pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut şi contemporan, prin amenajarea spaţiilor verzi”, a transmis Primăria.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în cadrul proiectului, spaţiile verzi vor fi redesenate, trotuarul asfaltat va fi înlocuit cu dale de granit, iar o suprafaţă de 480 metri pătraţi din totalul de 2.050 metri pătraţi reprezentând spaţiile verzi va fi acoperită cu gazon.

“Proiectul propune şi crearea a două spaţii de joacă, unul având ca strat superior covorul de cauciuc şi altul de nisip. În incinta pieţei se propun 8 platforme de lemn, cu rol de stat în suprafaţa cumulată de aproximativ 231 metri pătraţi”, a mai transmis Primăria.

Lucrările vor fi finanţate din fonduri europene prin intermediul proiectului “Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”. Proiectul vizează amenajarea a trei centre de cartier în Parcul Magnolia din cartierul Rogerius, zona sălii polivalente Antonio Alexe pentru cartierul Ioşia şi restaurantul McDonaldʼs pentru Nufărul.

Amenajarea viitorului spaţiu pietonal din Rogerius a început în cursul iulie, iar lucrările sunt în desfăşurare.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *