DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

ItaliaNewsOradea

Ciclist în Italia: Campionul naţional Şerban Luncan din Oradea, singurul stranier cooptat în echipa PGC Mazzola

După numai trei ani de când practică ciclismul de şosea, tânărul orădean Şerban Luncan, care anul acesta a devenit campion naţional la proba de contratimp, a fost cooptat în echipa PGC Mazzola din Italia. 

Șerban Luncan va face parte dintr-o echipă de ciclişti tineri, care au sub 23 de ani. “Este semiprofesionistă, formată doar din ciclişti U23. Aceasta este de fapt o rampă de lansare către echipele profesioniste. Majoritatea echipelor de world tour sau pro tour (prima şi a doua ligă în ciclism) cooptează noi talente de la astfel de pepiniere”, a explicat tânărul pentru BIHOREANUL.

A fi cooptat într-o astfel de echipă nu este puțin lucru, mai ales când sportivul provine dintr-o altă ţară. Orădeanul a avut însă noroc cu mentorul său, Eduard Grosu, singurul ciclist român care concurează pentru o echipă pro tour (Androni), care l-a recomandat pe orădean recrutorilor de la PGC Mazzola.

“Echipa este formată acum din 10 ciclişti. Doar eu sunt din afara Italiei”, adaugă Şerban.

Luni, tânărul a ajuns în Italia pentru a semna contractul şi pentru a-şi cunoaşte noii colegi. 

“Am semnat un contract valabil timp de un an, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. Primele curse le voi avea în luna februarie a anului viitor”, a mai spus el.

Şerban Luncan este mândru că parcursul său seamănă cu cel al lui Edi Grosu, care a avut ca rampă de lansare tot o echipă de diletanţi din Italia, fiind remarcat ulterior de o echipă pro tour.

“Sunt foarte entuziasmat şi voi da tot ce e mai bun din mine în noul sezon”, a mai spus Șerban.

Sportivul s-a înscris în 2018 în CarCover Racing Team Oradea, un club de pasionaţi de ciclism de şosea şi montan din care fac parte amatori şi profesionişti, iar în 2020 a intrat în echipa antrenată de Viorel Grosu, Torpedo-CarCover EG Cycling Academy din Zărneşti, deţinută de fiul acestuia, Eduard Grosu.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *