DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Cine este noul director al Penitenciarului Oradea

Unitatea de detenţie de maximă siguranţă din centrul Oradiei are, de la începutul acestei luni, un nou director. Este vorba despre comisarul şef de poliţie penitenciară Ciprian Timiş, până acum şef al Biroului prevenirea criminalităţii şi terorismului din cadrul Penitenciarului.

Anunţul a fost făcut printr-un scurt comunicat transmis de Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. “Vă informăm că, potrivit Ordinului Ministrului Justiţiei nr.3923/C/2021, începând cu data de 01.08.2021, domnul comisar şef de poliţie penitenciară Ciprian Timiş se împuterniceşte în funcţia de director al Penitenciarului Oradea pentru o perioadă de 1 an, dar nu mai mult de data ocupării funcţiei prin concurs”, se arată în comunicat. 

Orădeanul Ciprian Timiş a preluat funcţia marţi, 3 august, în prezenţa directorului general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisar şef de poliţie penitenciară Marian Ilie.

În vârstă de 39 de ani, Ciprian Timiş a fost în perioada 2007-2021 şeful Biroului prevenirea criminalităţii şi terorismului în cadrul Penitenciarului Oradea, răspunzând de identificarea, cunoaşterea şi prevenirea situaţiilor care pot favoriza sau genera incidente grave în închisoare. El este licenţiat în drept şi are un masterat în management în administraţie publică. 

Înainte de numirea lui Ciprian Timiş, penitenciarul din Oradea a fost condus, tot prin împuternicire, de Mircea Roman, care, mai nou, a fost mutat la Satu Mare.

Unitatea de detenţie din centrul Oradiei nu are director “plin” din aprilie 2017, când Ioan Ilea s-a pensionat. Postul de director ar urma să fie scos la concurs, după mai multe amânări, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *