DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai în zona Nufărul-Cantemir pe o porțiune de aproape trei kilometri.

Se lucrează la nivelare

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primărie, lucrările au pornit dinspre fosta întreprindere Aura, de unde a și început șantierul.

„Pe spațiul dintre liniile de tramvai a fost montat un material geotextil, cu rolul de a asigura umiditatea viitorului covor verde”, a anunțat biroul de presă al municipalității.

Informarea mai arată că „în acest moment se lucrează la nivelarea pământului, lucrările continuând până în capătul coridorului Nufărul-Cantemir (bucla de întoarcere a tramvaiului)”.

Tubulatura pentru aspersoarele automate care vor iriga viitorul spațiu verde a fost deja montată și va fi pusă în funcțiune după înierbarea liniilor de tramvai cu gazon tip rulou.

Un bulevard modern

După cum BIHOREANUL a mai scris, modernizarea bulevardului Nufărul – Cantemir se face prin proiectul “Creşterea mobilităţii urbane din zona Nufărul – Cantemir” prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, contribuţia municipalităţii fiind de 3%.

Investiţia vizează modernizarea Bulevardului Nufărul pe o distanţă de 1,6 kilometri şi a străzii Dimitrie Cantemir pe o lungime de un kilometru.

Cele două artere au un carosabil cu câte două benzi de circulaţie pe sens, o linie de tramvai cu cale de rulare dublă, iar pe margini parcări şi spaţii verzi.

În cadrul proiectului se vor reamenaja 2,5 kilometri de drum, 6 kilometri de trotuar, 2 kilometri de pistă pentru biciclete şi 4,8 hectare de spaţii verzi.

Lucrările sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Bihor din care mai fac parte Trameco şi Drum Asfalt pentru suma de 50 milioane lei, fără TVA.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Ruinele fostei clădiri Avântul din Oradea au fost demolate pentru a face loc unui bloc de locuinţe (FOTO)

NewsOradea

1 Decembrie 2022 - orădenii au onorat evenimentul cu o prezență masivă

NewsOradeaVideo

La mulţi ani, România! În Oradea s-a sărbătorit cu cântece patriotice și s-a stat la coadă pentru fasole cu ciolan (FOTO/VIDEO)

News

Regele Charles al III-lea: Primul fiu al Reginei Elisabeta a devenit monarhul Marii Britanii (VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *