DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorCovidNewsOradea

Coronavirus în Bihor: Aproape 2.000 de cazuri active, peste jumătate în Oradea. Vezi situația pe localități!

Numărul cazurilor active de coronavirus se apropie vertiginos de 2.000 în Bihor, dintre care mai bine de jumătate sunt în Oradea.

Încă 148 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore cu Covid-19, iar numărul total al infecțiilor active a ajuns la 1959, dintre care 1088 sunt în municipiul reședință de județ. De asemenea, încă două persoane infectate cu virusul au murit.

Potrivit comunicatului transmis duminică dimineață de Direcția de Sănătate Publică și Prefectură, noile diagnosticări vin după efectuarea a 588 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 25,17%.

60 de pacienți erau internați în stare gravă, în secții de Anestezie Terapie Intensivă Covid din Oradea.

De la începutul pandemiei în Bihor au fost diagnosticate cu Sars-Cov-2 în total 25.709 persoane, dintre care 22.670 (cu 71 mai multe față de precedenta raportare) s-au vindecat, iar 1.080 (cu 2 mai multe decât sâmbătă) au decedat.

În topul incidențelor, pe primul loc în topul județean se află în continuare comuna Mădăras, singura care se mai află peste pragul de 7,5, cu 7,78 cazuri Covid la mia de locuitori. Aici, în fiecare zi a săptămânii deplasarea este permisă doar până la ora 20, iar magazinele se închid la ora 18).

Incidențe peste 4 (restricțiile suplimentare enumerate se aplică doar de vinerea până duminica) dar sub 7,5 înregistrează 8 unități administrativ teritoriale: Valea lui Mihai, Cetariu, Sântandrei, Oradea, Sălacea, Avram Iancu, Sânmartin și Oșorhei. Comuna Vadu Crișului are incidența 4.

Situația detaliată pe UAT-uri:

Pe de altă parte, numărul persoanelor vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în Bihor a ajuns la 1.380, iar al celor care au primit până acum ambele doze – la 35.910. 

La fel ca sâmbătă, numărul reacțiilor adverse a rămas la 41, iar cel al pierderilor la 70 de doze de vaccin.

De sâmbătă până duminică, echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1905 persoane carantinate și 1410 persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, au fost verificate 98 de societăți comerciale și 37 de mijloace de transport în comun, în urma controalelor fiind aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, din care 74 cu avertisment scris și 98 cu amenzi în valoare de 47.050 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.