DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradeaVideo

De la “dezastru” la “super”: Cum a fost la All Star Game şi ce părere au spectatorii despre Oradea Arena (FOTO/VIDEO)

Oradea Arena, prima sală cu peste 5.000 de locuri a oraşului, a fost inaugurată, miercuri seară, cu meciul “stelelor” din baschetul românesc, un concert Connect-R şi alte momente cum ar fi concursuri de slam dunk. Aşteptat de mulţi orădeni, evenimentul le-a plăcut unora şi i-a cam dezamăgit pe alţii, în special din cauza sonorizării, o bună parte din public nereuşind să audă ce se vorbea sau cânta în arenă. Sunt şi fani ai sportului care au remarcat o serie de probleme în ceea ce priveşte construcţia în sine, inclusiv finisajele prost făcute la nivelul scărilor şi nu numai. 

Agitație la arenă

A fost forfotă mare, miercuri, în jurul orei 17, în zona noii arene, ridicată pe fostul amplasament al Pieţei de vechituri a oraşului. Maşini după maşini au apărut în zonă, unii șoferi găsindu-şi loc în cele circa 800 de parkinguri amenajate în jurul polivalentei, alţii fiind nevoiţi să meargă în vecini, cum ar fi în parcarea centrului comercial Auchan.

La intrarea în sală, cum suporterii nu sunt obişnuiţi cu turnicheţii care scanează automat codurile de pe bilete, s-a creat aglomeraţie, însă un reprezentant al organizatorilor făcea tururi de la un turnichet la altul pentru a-i ajuta pe spectatori să intre. 

Pe holuri s-au format imediat cozi la punctele unde se vindeau răcoritoare, iar alţii au identificat fan shop-ul, de unde şi-au cumpărat tricouri şi hoodie-uri cu însemnele clubului gazdă, CSM Oradea, şi zona în care a fost amenajat un photo booth, care le-a permis suporterilor să se pozeze alături de un panou cu starurile şi însemnele echipei orădene.

Show lung

Show-ul organizat de Federaţia Română de Baschet, CSM Oradea şi de sponsori a fost unul care s-a întins pe aproape 4 ore, prea mult, după cum au socotit majoritatea celor prezenţi. De altfel, o parte dintre spectatori au părăsit sala după al treilea sfert al meciului şi după concursul de slam dunk, lăsând numeroase locuri libere în special în partea superioară a Oradea Arena. 

Evenimentul a durat atât de mult fiindcă, pe lângă concursurile de aruncări de îndemânare, aruncări de 3 puncte şi slam dunk, în desfăşurător au fost incluse şi momente precum un concurs de îndemânare cu invitaţi speciali (multipla campioană mondială şi campioană olimpică la scrimă Ana Maria Popescu, fostă Brânză, multiplii campioni naţionali la baschet Virgil Stănescu şi Anca Stoenescu şi luptătorul Cătălin Moroşanu), mini-show de dans, scurt recital al rapperului Doc (care şi-a asumat şi rolul de co-prezentator al evenimentului, alături de orădeanul Victor Mihalcea), la pauza mare concert Connect-R, promovarea cauzei sociale “Spitale publice din bani privaţi”, susţinută de Codin Maticiuc, printr-o întrecere de aruncări de la 3 puncte, la care au participat, printre alţii, şi foştii jucători ai Oradiei, Silviu Lupusavei şi Radovan Markovic (acum antrenor secund al CSM CSU Oradea). 

Cătălin Moroșanu în acțiune (foto: Szilagyi Lorand, BIHOREANUL)

Și distrați, și plictisiți

Faptul că meciul în sine şi concursurile mai spectaculoase între vedetele Ligii Naţionale de baschet au fost întrerupte de momentele menţionate a făcut ca, deseori, în tribune să se lase liniştea şi să apară plictiseala. Unii s-au refugiat la ţigară, alţii s-au dus la suc. Au fost şi spectatori nemulţumiţi că “n-am putut bea o bere”, alcoolul fiind interzis la evenimentele sportive, însă în sectorul VIP au putut fi văzuţi invitaţi sorbind din pahare cu şampanie. 

Nici momentele muzicale n-au stârnit reacţii prea puternice în sală. Asta şi pentru că sonorizarea a lăsat de dorit, în ciuda faptului că atât constructorii, cât şi beneficiarii arenei s-au mândrit că aceasta a fost echipată cu un sistem de sunet de ultimă generaţie (D&B Audiotechnik). În special în părţile superioare ale arenei, au existat des momente în care spectatorii pur şi simplu nu au înţeles ce se vorbea la microfon. Astfel de momente au apărut şi la recitalul lui Connect-R. 

Au fost şi momente fără cusur, care au impresionat. Unul dintre acestea a fost o proiecţie de tip videomapping pe parchetul de NBA al Oradiei. În sală s-a făcut întuneric, iar pe podea a rulat un video inspirat de baschet şi, în special, de echipa oraşului. 

Tot înaintea începerii meciului All Star, soprana Ancuţa Pop a interpretat live Imnul României, iar pe cubul cu patru ecrane ce atârnă din tavan a apărut tricolorul românesc. 

Toate trofeele la orădeni

În ciuda problemelor, fanii baschetului au avut parte şi de momente spectaculoase, ba în timpul meciului All Star, ba la concursurile de 3 puncte şi de slam dunk. Spre exemplu, “orădeanul” Stephen Holt a marcat, în ritm de mitralieră, la concursul de aruncări de la distanţă, adunând 29 de puncte, câştigând trofeul de cel mai bun shooter şi multe aplauze.

Un alt jucător al CSM CSU Oradea, Garlon Green, a făcut spectacol la slam dunk-uri. A sărit întâi peste căpitanul Bobe Nicolescu şi apoi, în finală, chiar peste pivotul Alex Gavrilovic, înalt de 2,08 metri, pentru a trimite mingea cu putere prin plasa coşului (foto)

Cu ajutorul unor caiete primite la intrarea în sală, spectatorii au putut ei înşişi să-şi arate notele 8, 9 sau 10 pentru fiecare dintre dunk-uri, însă notele decisive le-a dat un juriu format din jucători şi foşti jucători de baschet (Gajovic şi Lupusavei), rapperul Doc şi luptătorul Cătălin Moroşanu. Câştigătorul concursului a fost Garlon Green. 

De altfel, toate trofeele All Star au mers către jucătorii echipei gazdă, cel pentru “Most Valuable Player” revenindu-i lui Mark Ogden jr. 

Meciul a fost câştigat de Echipa Nordului, care a învins-o pe cea a Sudului cu scorul de 125 la 122. 

De la “super!”…

La finalul meciului, BIHOREANUL a vrut să afle ce părere au participanţii despre sala cu 5.000 de locuri a Oradiei, dar şi despre show-ul All Star. Opiniile au fost împărţite, de la cuvinte măgulitoare, la critici dure. 

“Sala şi show-ul au fost super! Scaunele de sus sunt cam înghesuite…”, a spus o tânără care, după meci, s-a dus să se pozeze în zona photo-booth a arenei. 

O altă orădeancă s-a declarat mulţumită de sală, nu şi de sonorizare. “Sala este foarte frumoasă, este mare, este foarte spaţioasă faţă de cea de la sala veche (n.r. – Arena Antonio Alexe). Sonorizarea nu mi-a plăcut, nu am înţeles aproape nimic”, a spus femeia, adăugând că “probabil şi pentru că a fost prima dată şi trebuie experimentată toată treaba asta”. Show-ul în sine a fost în schimb pe placul femeii şi copiilor ei, un băieţel şi o fetiţă de vreo 9-10 ani. 

De sonorizare s-au plâns mulţi fani şi pe pagina de Facebook a CSM Oradea. 

… la “dezastru pe bani publici!”

Cei mai duri au fost doi orădeni de vârstă mijlocie, fani ai baschetului şi deţinători de abonament la CSM, care au criticat calitatea construcţiei în sine, finanţată de CNI.

“E un dezastru pe bani publici! Sărut-mâna, cum arată scările (n.r. – despre care şi BIHOREANUL a scris că au finisaje făcute parcă de mântuială, iar constructorul şi-a asumat retuşarea lor), e groaznic. Este o bătaie de joc! Vine o firmă din Bucureşti (n.r. – Construcţii Erbaşu) să-şi bată joc de noi aici…”, a spus unul dintre ei. 

Amicul său l-a completat, dezamăgit: “Plinta de la perete deja crapă şi e strâmbă. Prinderile la scaune lasă de dorit. Multe au fost şi murdare. Asta nu e sală nouă…”. 

Cei doi s-au plâns şi de faptul că, la All Star, pe tabelele perimetrale grafica a lăsat de dorit, în sensul că nu s-au afişat punctele înscrise de fiecare jucător, iar în cazul lui Vlad Moldoveanu nici măcar nu a încăput numele complet. 

„Aveam nevoie de sală”

De asemenea, un lucru pe care l-au remarcat şi alţi spectatori, este acela că pe cubul din tavan nu au fost transmise, pentru o mai bună vizibilitate, imagini, nici la prezentarea echipelor Nord şi Sud, nici în timpul meciului, acolo rămânând pe mai tot parcursul jocului, ba reclame de la sponsori, ba inscripţia “All Star Game”.

Doi adolescenţi, unul care a jucat baschet, iar celălalt volei, au rămas, în schimb, cu o impresie bună, atât în ceea ce priveşte sala, cât şi în ceea ce priveşte show-ul. “Mi se pare foarte frumoasă şi e într-un stil modern. Aveam nevoie de o sală polivalentă în Oradea. All Star mi-a plăcut. Eu zic că şi sonorizarea a fost bună, eu am stat la mijlocul sălii şi s-a auzit bine. E adevărat că spectacolul a fost lung şi lumea nu a mai avut răbdare…”, a spus Horea. “Proiecţia (n.r. – cea de tip video mapping de la debutul showului) a fost foarte faină! A fost ceva nou şi interesant. Şi overall a fost super!”, l-a completat Vali. 

Păreri împărţite, deci, despre noua sală, care are în mod cert şi probleme – în special în zona tribunelor superioare, unde în multe zone lipsesc balustradele de sprijin, pe care Primăria Oradea vrea să le pună de aici înainte -, dar și un aspect impresionant, mai ales când e cu tribunele pline… 

Vezi videoreportaj de la eveniment! Imagini: Paul Lelea

Vezi o galerie cu imagini spectaculoase de la All Star Game! (foto: Szilagyi Lorand) 

Vezi galeria video!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.