DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNewsOradea

Electrificarea căii ferate între Oradea şi Cluj Napoca, aprobată de Guvern. Investiţia va fi finanţată prin PNRR

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor au fost aprobaţi, miercuri, de Guvernul României.

Investiţia pentru cei 166 de kilometri va fi finanţată din PNRR şi are ca termen de realizare anul 2026, după cum a anunţat, după şedinţa Executivului, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În cadrul acestui proiect, se vor realiza 18 km de linie dublă nouă, staţiile vor fi modernizate, mai multe poduri, podeţe, pasaje vor fi înlocuite sau reparate, clădiri vor fi reabilitate și se vor monta panouri fonoabsorbante.

„Obiectivul, împărțit în 4 loturi, are o valoare estimată de peste de 7,55 miliarde de lei, fără TVA, pentru proiectare și execuție lucrări, la care se adaugă o sumă de 1,94 miliarde de lei pentru cheltuieli destinate exproprierilor, consultanței și situațiilor diverse și neprevăzute”, a mai transmis ministrul.

Lotul 1 este Cluj – Aghireş (1,50 miliarde lei, fără TVA), al doilea continuă până la Poieni (1,47 miliarde lei, fără TVA), lotul 3 între Poieni şi Aleşd (2,16 miliarde lei, fără TVA), iar lotul 4 de la Aleşd la frontiera cu Ungaria (2,41 miliarde lei, fără TVA).

În urmă cu o lună, CNAIR a anunţat că a lansat licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor pentru primele două tronsoane.

Știre preluată de pe ebihoreanul ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.