DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Fostul preşedinte al CJ Bihor, Pásztor Sándor, consilier al Ministrului Mediului: „Nu renunţ la poziţia de la ABA”

pasztor-sandor-04022021

În mare taină, fostul preşedinte al CJ Bihor, Pásztor Sándor, a fost numit consilier al Ministrului Mediului, Tánczos Barna. Informaţia a fost confirmată BIHOREANULUI chiar de Pásztor, care a spus că a fost angajat la Bucureşti încă din ultimele zile ale anului 2020, cu jumătate de normă, şi lucrează “mai mult online”.

Şi online, şi la Bucureşti…

“Sunt consilier cu patru ore, aşa că fizic sunt aici (n.r. – la Oradea). În principiu, lucrez online, dar din două în două săptămâni mai merg la Bucureşti câte o zi sau două, dacă e nevoie. Îl consiliez pe probleme de apă”, a declarat Pásztor, joi, pentru BIHOREANUL.

Director tehnic la ABA Crişuri (funcţie pe care o deţinea şi înainte să fie preşedintele CJ), Pásztor a spus că nu are de gând să renunţe la acest post, deşi se poate ridica justificat problema gestionării ambelor funcţii. “Până acum, de când am fost angajat consilier, am fost doar de vreo trei ori la Bucureşti. Eu de când am terminat facultatea sunt în meseria asta (n.r. – inginer hidrotehnist), nu doresc să renunţ la poziţia de director pe tehnic şi exploatare”, a mai spus el.

Întrebat dacă îşi ia zi liberă de la ABA Crişuri când merge la Bucureşti, acesta a declarat că nu, “deoarece mă duc tot pe linia de apărare, mă duc la ANAR (n.r. Administraţia Naţională Apele Române) sau unde dispune ministrul”. Pásztor a precizat că se cunoaşte de mulţi ani cu ministrul Tánczos, care îi apreciază experienţa profesională, motiv pentru care i-a şi făcut oferta de a-i fi consilier.

Întrebat de BIHOREANUL despre informaţiile neoficiale care îl dădeau secretar de stat în Ministerul Mediului, Pásztor a spus că acestea au fost doar zvonuri şi că nu îşi doreşte această funcţie: “Am mai fost în această funcţie, dar acum nu am mai vrut, nu mi-am depus nici CV-ul, nu am candidat (n.r. – în interiorul UDMR)“.

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor între anii 2016 şi 2020, Pásztor a mai fost secretar de stat în Ministerul Mediului în anul 2014.

Portret de profitor

Pásztor Sándor este un model privind felul în care o persoană afiliată politic “culege” cu maximă eficienţă beneficiile pe care le poate avea în orice situaţie favorabilă partidului din care face parte.

Fost consilier local la Oradea, calitate în care nu s-a remarcat, în 2016 a candidat la şefia Consiliului Judeţean Bihor din partea UDMR, după ce fostul lider al UDMR Bihor Alexandru Kiss a devenit “client” al DNA Oradea pentru şpăgi de peste 4 milioane euro şi a fost nevoit să se retragă din prim-planul politicii.

În funcţia de preşedinte al CJ Bihor, Pásztor s-a evidenţiat prin politizarea fără precedent a acestei instituţii şi a celor subordonate, angajând numeroşi protejaţi ai UDMR, prin finanţări nelegale acordate unor ONG-uri controlate de reprezentanţi ai propriului partid, prin lipsa rezultatelor administrative în favoarea bihorenilor, prin deplasări nejustificate făcute pe banii contribuabililor, cum ar fi la Congresul FIDESZ, prin voiaje în destinaţii exotice, precum Jamaica, taman când Aeroportul Oradea a rămas fără curse externe, dar şi prin averea impresionantă acumulată în ciuda faptului că întreaga sa viaţă a fost bugetar.

De altfel, în urmă cu doi ani, BIHOREANUL a dezvăluit o parte dintre cele 7 proprietăţi adunate de Pásztor în Oradea şi în alte localităţi din judeţ, evaluate la peste 1,5 milioane euro, în condiţiile în care, pe lângă călătorii, politicianul are şi alte hobby-uri costisitoare, cum ar fi pescuitul şi vânătoarea.

Cariera politică a lui Pásztor Sándor s-a oprit, cel puţin pentru moment, după ce BIHOREANUL l-a prins în primăvara anului trecut, în plină stare de urgenţă, în timp ce pescuia pe o baltă din Cetariu, unde se deplasase cu o maşină achiziţionată pentru sistemul sanitar al judeţului, şi în timpul programului de lucru de la CJ Bihor.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *