DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

În ce stadiu este amenajarea parcării Sălii Polivalente din Oradea? (FOTO)

Reprezentanţii Primăriei Oradea au anunţat că se lucrează “în ritm alert” la amenajarea parcării adiacente noii Săli Polivalente din municipiu. Vor fi trasate în total 820 de locuri de parcare, din care 790 pentru autoturisme, 22 pentru autocare şi 8 pentru tiruri. 

“După o pauză de aproximativ două luni pe perioada sezonului rece, constructorul, format din asocierea SC Drum Asfalt SRL şi SC Trameco SRL, a reluat lucrările la începutul lunii februarie, datorită temperaturilor crescute care au permis turnarea asfaltului”, se arată în informarea de vineri a municipalităţii. 

Pentru realizarea investiţiei au fost necesare următoarele tipuri de lucrări: demolare şi desfacere construcţii existente, terasamente, realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, montarea bordurilor, colectare şi evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizării pluviale şi amenajare şi aducere la starea iniţială a terenului.

Pe lângă locurile de parcare, se vor amenaja şi căi de acces spre parcări, trotuare (cca. 13.000 mp) şi spaţii verzi (18.275 mp), iar suprafaţa carosabilă va fi de 31.400 mp.

“Până acum s-a eliberat amplasamentul, s-au făcut lucrări de terasamente, s-a realizat sistemul de colectare a apelor pluviale şi pozarea reţelelor subterane de utilităţi şi s-au montat bordurile. Muncitorii lucrează, în prezent, la finalizarea asfaltului la accese şi parcări, toarnă stratul suport pentru zonele cu pavaj şi execută intersecţia giratorie dintre străzile Traian Blajovici şi Făgăraşului”, a transmis Primăria, amintind că, “tocmai din acest motiv, din 15 februarie, timp de 30 de zile, este închisă circulaţia pe strada Traian Blajovici, tronson cuprins între strada Făgăraşului şi strada Islazului”. 

Conform reprezentanţilor Primăriei Oradea, lucrările sunt realizate în proporţie de 75%. Valoarea investiţiei se ridică la 16.663.257,65 de lei fără TVA.

Amintim că Clubul Sportiv Municipal Oradea a anunţat că noua Sală Polivalentă din oraş va fi inaugurată pe 20 aprilie cu meciul starurilor din baschetul românesc, All Star Game. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.