DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorCovidNewsOradea

În Oradea incidenţa Covid-19 a crescut la 5 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile din Bihor au informat marți dimineață că au fost identificate încă 169 îmbolnăviri cu Covid, după efectuarea a 624 teste în cursul zilei precedente, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 27,08%.

Astfel, bilanțul cazurilor Covid a ajuns în Bihor la 25.973, în timp ce totalul vindecărilor a urcat la 22.909, cu 117 mai multe decât erau luni dimineață.

În Oradea, incidenţa a urcat la peste 5 cazuri noi la mia de locuitori.

Jumătate, din Oradea

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele 169 persoane recent diagnosticate sunt din Oradea (89), Derna, Hidișelu de Sus, Marghita, Batăr, Cociuba Mare, Măgești, Sânmartin, Nojorid, Săcueni, Marghita, Aleșd, Aușeu, Batăr, Biharia, Bulz, Cărpinet, Cetariu, Chișlaz, Ciumeghiu, Dobrești, Beiuș, Valea lui Mihai, Oșorhei, Răbăgani, Remetea, Sântandrei, Tulca, Tăuteu, Vadu Crișului, Săcădat, Borș, Brusturi, Lunca, Salonta, Rieni, Finiș, Roșiori, Sînnicolau Român, Șimian și Girișu Negru.

Totodată, potrivit unui comunicat transmis de DSP şi Prefectura Bihor, numărul deceselor Covid a urcat la 1.096, ceea ce înseamnă că au mai murit încă 8 oameni afectați de infecție, la fel ca în ziua precedentă.

În structurile ATI Covid din Oradea se aflau la ora 8.30 a dimineții de luni 53 de persoane, fiind neocupate 16 paturi.

Oradea, incidență peste 5

În Bihor erau înregistrate marți dimineață 1.968 cazuri Covid active, iar în 11 localități incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, dar în nici una nu mai depășește 7,5: Valea lui Mihai (5,79), Vadu Crișului (5,25), Oradea (5,02 – în municipiu fiind 1.133 cazuri active), Mădăras (4,95), Sântandrei (4,62), Derna (4,49), Sârbi (4,31), Cetariu (4,17), Gepiu (4,16), Avram Iancu și Sânmartin (4,01).

În ce privește campania de vaccinare anti-Covid, în Bihor au fost administrate duminică 1.340 doze de ser pentru tot atâtea persoane, fiind raportate două reacții adverse. Până acum au primit ambele doze 37.517 persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent în județ au fost administrate 99.666 doze de ser dintr-un total de 107.484 primite, numărul celor pierdute prin erori de manipulare ori neprezentarea unora dintre persoanele programate fiind de 72.

Pe de altă parte, au continuat controalele pentru evitarea răspândirii virusului și în cursul zilei precedente, când polițiștii și jandarmii au verificat 2.460 persoane carantinate şi 1315 persoane aflate în izolare la domiciliu, precum și 63 de firme şi 58 de mijloace de transport în comun.

În total, oamenii legii au aplicat 82 de avertismente şi 102 amenzi în valoare totală de 58.450 de lei. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.