DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Încă un şantier în Oradea: A început amenajarea centrului de cartier din Ioșia (FOTO / VIDEO)

Constructorii au început săptămâna aceasta amenajarea viitorului centru de cartier de lângă arena Antonio Alexe din cartierul Ioșia.

Pentru început, muncitorii au demolat o parte din gardul care înconjoară biserica ortodoxă Sfântul Duh Mângâietorul și au început dezafectarea platoului din beton.

„În următoarea etapă se va trece la înlocuirea rețelelor de utilități din subteran”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională, Marius Moș.

Potrivit proiectului, pe amplasamentul delimitat de strada Alexandru Cazaban, Arena Antonio Alexe și Casa Tineretului va fi amenajată o piață publică ca spațiu de întâlnire și relaxare a orădenilor.

O suprafață de 5.745 metri pătrați din viitoarea piață va fi pavată cu granit, iar o alta, de 440 metri pătrați, va fi acoperită cu piatră cubică.

Zona rezervată spațiilor verzi, cu o suprafață totală de 1.830 metri pătrați, va mai cuprinde 1.500 metri pătrați de gazon, 25 de platani de dimensiuni mari și peste 700 de plante perene.

Amplasamentul va avea o și o fântână arteziană la nivelul solului, un sistem de iluminat public cu becuri economicoase de tip LED și mobilier urban constând în bănci și suporturi pentru biciclete.

Lucrările în valoare de 12,3 milioane lei au fost atribuite prin licitație firmei Construcții Erbașu și vor trebui finalizate în termen de 15 luni.

Primăria Oradea a mai început amenajarea pe fonduri europene a centrelor de cartier din Rogerius pe amplasamentul Pieței Magnoliei și a platoului din zona restaurantului McDonaldʼs din cartierul Nufărul. Ambele lucrări au fost atribuite prin licitație firmei Gavella. 

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *