DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNewsOradea

Încep exproprierile pentru drumurile de legătură dintre Oradea și Oșorhei, Nojorid, respectiv Sântandrei. Au fost aprobate și cele spre Sânmartin (DOCUMENT)

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de marţi culoarul de expropriere pentru realizarea drumului de legătură dintre Oradea şi Sânmartin, precum şi declanşarea efectivă a procedurilor de expropriere pentru trei dintre cele cinci şosele de centură planificate în Zona Metropolitană Oradea, ale comunelor Oşorhei, Nojorid şi Sântandrei.

Toate aceste drumuri vor fi realizate din fonduri europene nerambursabile, obţinute prin diferite programe.

Pentru construirea drumului de legătură dintre Oradea şi Sânmartin vor fi expropriaţi 168.944 metri pătraţi de terenuri, fără construcţii, deţinute atât de persoane fizice, cât şi de firme, valoarea estimată a despăgubirilor ce urmează să fie proprietarilor fiind, conform unei evaluări autorizate efectuate luna trecută, de 9,85 milioane lei (echivalentul a 1,99 milioane euro).

Valoarea relativ mare a despăgubirilor este dată atât de mărimea suprafeţelor, cât şi de cea a valorilor de piaţă ale acestora, multe fiind în Oradea.

Varianta de ocolire Oradea – Sânmartin, aprobată în septembrie, va avea o lungime de circa 5,7 kilometri şi va costa 44,5 milioane euro, bani ce vor fi obţinuţi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Şoseaua cu două benzi, care va avea şi piste pentru biciclişti, va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea (din zona intersecţiei cu centura Oradiei, în apropierea depozitului Dedeman) şi va ocoli atât Băile 1 Mai, cât şi Băile Felix, urmând să iasă în DN 76 Oradea – Deva.

Tot marţi, consilierii judeţeni au aprobat şi începerea exproprierilor pentru şoselele de centură ale comunelor Oşorhei, Nojorid şi Sânmartin, şi ele incluse în proiectul mai amplu pentru “Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în Zona Metropolitană Oradea”. Conform hotărârii adoptate, pentru acestea urmează să fie expropriate suprafeţe mult mai mici de terenuri, însumând 7.738 metri pătraţi, iar suma pentru despăgubirea proprietarilor persoane fizice şi juridice este estimată la numai 520.664 lei.

CJ Bihor mai are în pregătire, pe lângă aceste drumuri, şi proiecte pentru realizarea unor drumuri de legătură cu rol de ocolitoare pentru comunele Biharia şi Paleu, finanţarea acestora urmând să fie obţinută din Programul Operaţional Regional.

“Aceste drumuri vor asigura o mobilitate metropolitană foarte bună pe o rază de 20-30 kilometri în jurul Oradiei, zona cea mai aglomerată a judeţului”, a spus preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă premergătoare reuniunii în care aleşii bihorenilor au votat proiectele de hotărâri.

DESCARCĂ din galeria de documente lista terenurilor vizate, suprafaţa fiecăruia, respectiv persoanele şi firmele care urmează să fie expropriate! Vezi documentele, aici!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.