DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsEuropa

Începând de vineri, 14 ianurie, în Uniunea Europeana intră oficial în vigoare legea care interzice utilizarea plasticului de unică folosinţă

Gata cu plasticul de unică folosinţă: nu mai sunt permise pe piaţă farfurii, pahare şi tacâmuri produse din acest material. La finalul acestei săptămâni vor intra oficial în vigoare noile reguli privind „revoluţia verde” dorită de Uniunea Europeană. Utilizarea produselor nebiodegradabile şi necompostabile este interzisă. Sunt prevăzute amenzi de până la 25.000 de euro.

A fost declanşată „revoluţia verde europeană”. De vineri, 14 ianuarie, în UE intră oficial în vigoare legea care interzice utilizarea plasticului de unică folosinţă, nebiodegradabil şi necompostabil.

România şi alte ţări din UE implementează astfel directiva SUP antiplastic sau Plasticul de unică folosinţă, al cărei scop este să pună capăt poluării cauzate de plastic, în special în râuri, lacuri, mări şi oceane.

Amenzile pentru nerespectare legilor sunt foarte mari. Dispoziţia de reglementare prevede aplicarea unei sancţiuni administrative pecuniare de la 2.500 euro la 25.000 euro, pentru „introducerea pe piaţă sau punerea la dispoziţie a produselor cu încălcarea prevederilor art. 5, paragraful 1”.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *