DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsLifestyleOradea

Invitaţie la fapte bune: Vedetele Radio ZU se întorc la Oradea pentru a reface “Oraşul faptelor bune” (VIDEO)

TÂRG CU VEDETE. Radio ZU va emite timp de 7 zile şi 7 nopţi din Oradea, dintr-o “casă de sticlă”, cum îi spun organizatorii, amplasată în piaţa centrală, unde Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ştefan şi şase DJ vor locui, vor realiza emisiuni şi vor sta de vorba cu trecătorii

Oradea îşi schimbă numele, ce-i drept, doar pentru o săptămână, în “Oraşul faptelor bune”. Cu sprijinul Primăriei, Radio ZU organizează o nouă ediţie a campaniei de sărbători, care promovează cauze caritabile şi, de regulă, strânge sume impresionante pentru persoane aflate în momente cruciale…

Vedetele Radio ZU, unul dintre cele mai ascultate posturi din România, vor realiza emisiuni, timp de şapte zile şi şapte nopţi, dintr-o casă-studio amenajată deja în Piaţa Unirii, în mijlocul Târgului de Crăciun. În vreme ce vestea i-a entuziasmat pe mulţi orădeni, alţii contestă alocarea a circa 100.000 euro pentru primirea oaspeţilor şi derularea campaniei…

Oaspeţi în casa de sticlă

Târgul de Crăciun din Oradea – chiar dacă stârneşte şi nemulţumiri legate de regulile de acces (doar cu certificat verde de vaccinare, trecere prin boală sau testare) – are oaspeţi numeroşi. Pe lângă orădeni, turişti şi însuşi Moş Crăciun, târgul păzit de soldăţei din “Spărgătorul de Nuci” şi dotat cu zeci de căsuţe cu bunătăţi şi cadouri va primi, în perioada 16-22 decembrie, şi vedetele Radio ZU.

Timp de şapte zile şi şapte nopţi, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ştefan, Tea Teodorescu, Adi Mihăilă “The Hitman”, Raluca Benavides, Răzvan Popescu, Cuza şi Vlad Drăgulin vor realiza emisiuni, cu schimbul, dintr-o aşa numită “casă de sticlă” amenajată în Piaţa Unirii, unde vor avea paturi, mobilier, duşuri, precum şi – bineînţeles – un studio.

Ediţie bogată

Este pentru a doua oară când campania, al cărei scop este unul caritabil, se organizează la Oradea. În 2019, în cadrul primei ediţii, Radio ZU, tot cu sprijinul Primăriei, a adus pe scena din Piaţa Unirii vedete ale muzicii româneşti, cum ar fi Delia, Smiley şi Carla’s Dreams.

De asemenea, prin donaţii în conturi, anunţate telefonic sau făcute direct în urna instalată pe “casa de sticlă”, în cadrul ediţiei din 2019 a “Oraşului faptelor bune” s-a strâns mai mult de o jumătate de milion de euro pentru mai multe cauze impresionante, inclusiv ale unor copii diagnosticaţi cu boli rare.

“Cel mai frumos cadou”

Săptămâna trecută, DJ-ii Radio ZU au anunţat în direct că anul acesta gazda campaniei “Oraşul faptelor bune” va fi din nou Oradea. “Cea mai frumoasă campanie de radio din România se întoarce în cel mai frumos orăşel de Crăciun din România”, a spus Mihai Morar despre revenirea în oraşul de pe Crişul Repede. “Mă bucur că se face la Oradea şi că o să vedem din nou oamenii alături de noi, la Casa de sticlă”, l-a completat Daniel Buzdugan.

Sub sloganul “Îndeplineşte o moftă sau înscrie o poftă!”, vedetele ZU au activat din nou platforma pe care românii pot, pe de o parte, să înscrie cauze nobile, iar pe de alta să ofere ajutor şi donaţii: radiozu.ro/orasulfaptelorbune. Înaintea deschiderii oficiale a “Oraşului faptelor bune” DJ-ii vor alege câteva cauze pe care le vor promova online şi în emisiuni.

Din vistieria oraşului

Nu se ştiu deocamdată prea multe detalii despre activităţile pe care DJ-ii le vor face timp de o săptămână la Oradea, dat fiind că organizarea de concerte este dificilă în contextul pandemic actual. Este de aşteptat, însă, ca, la fel ca în 2019, vedetele Radio ZU să primească inclusiv grupuri de colindători.

Dacă mulţi dintre orădeni sunt încântaţi de oaspeţi şi de faptul că oraşul lor va fi promovat la radio, lucru pe care mizează şi autorităţile, alţii au criticat alocarea a circa 100.000 euro (mai precis 496.802 lei) din bani publici pentru acoperirea unor cheltuieli logistice legate de sosirea şi găzduirea echipei ZU, în timp ce – spre exemplu – şi din raţiuni economice, oraşul a fost împodobit cu decoraţiuni de sărbătoare doar în zona centrală.

Cu alte cuvinte, unii orădeni nu-s împotriva faptelor bune, dar vor să fie alese mai cu grijă…

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *