DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsPoliticăVideo

Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze Guvernul PNL – PSD – UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că îl desemnează pe generalul Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern şi a deveni premier, într-un 

“Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări şi am avut o discuţie foarte bună”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni. 

“O coaliţie solidă”

“Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere”, a încheiat Klaus Iohannis scurtul anunţ.

Şeful statului l-a chemat apoi la microfon pe generalul Ciucă. Acesta a spus că a lucrat “cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea ţării şi soluţii pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR”. 

După cum se ştie, cele două mari puteri politice, PSD şi PNL, au negociat pentru a forma un guvern de coaliţie şi au ajuns la o soluţie numită “rotativa”. Astfel, PNL va avea premier pentru prima parte a guvernării, iar din vara anului 2023 funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD.  

“Pentru mine, PNL a murit”

Soluţia, girată de Klaus Iohannis, a provocat nemulţumire în rândul multor liberali. Cel mai vocal este fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, care a anunţat, luni, că îşi dă demisia din partid. “Începând de azi pentru mine PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD”, a afirmat Orban.

“Azi PSD a revenit la putere şi PSD va face legea de acum înainte pentru mult timp. Personal sunt în situaţia extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forţa în opoziţie faţă de acest proiect nociv. Îmi dau demisia din PNL”, spune Ludovic Orban.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Ruinele fostei clădiri Avântul din Oradea au fost demolate pentru a face loc unui bloc de locuinţe (FOTO)

NewsOradea

1 Decembrie 2022 - orădenii au onorat evenimentul cu o prezență masivă

NewsOradeaVideo

La mulţi ani, România! În Oradea s-a sărbătorit cu cântece patriotice și s-a stat la coadă pentru fasole cu ciolan (FOTO/VIDEO)

News

Regele Charles al III-lea: Primul fiu al Reginei Elisabeta a devenit monarhul Marii Britanii (VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *