DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

CovidNewsOradea

Iohannis: “Pregătiţi copiii pentru școală!”

oltea-doamna-oradea-scoala-02022021-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că unităţile de învăţământ din ţară se vor redeschide pe 8 februarie, când începe al doilea semestru al acestui an şcolar.

Şcoală pe culori

Elevii se vor reîntoarce la şcoală în funcţie de scenariul în care se află localitatea lor, a spus preşedintele. În localităţile din scenariu verde, adică unde incidenţa infectărilor cu Covid-19 este sub 1,5 la mie, vor merge la grădiniţă şi la şcoală toţi copiii.

În localităţile din scenariul galben (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie), preşcolarii merg fizic la grădiniţă, la fel şi elevii din clasele primare şi cei din a VIII-a şi a XII-a, în timp ce ceilalţi continuă lecţiile online. În scenariul roşu (localităţi cu incidenţa de peste 3 la mie), merg fizic doar copiii la grădiniţă şi elevii din ciclul primar, în timp ce clasele V-XII rămân acasă.

“În localităţile unde incidenţa este mai mare şi se instituie carantină, în mod natural toată lumea stă acasă”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a spus că “mai sunt multe detalii de clarificat”, precum măsurile sanitare care trebuie respectate de şcoli şi ce se întâmplă când un elev se îmbolnăveşte. Acestea vor fi prevăzute într-un ordin comun al Ministerului Educaţiei cu Ministerul Sănătăţii, care urmează să fie făcut. “Pregătiţi copiii pentru şcoală!”, a spus Iohannis, la finalul intervenţiei.

Cum stăm în Bihor

Când anume se va stabili care unităţi de învăţământ se deschid complet şi care nu, Iohannis nu a precizat. Cel mai probabil, aşa cum s-a întâmplat din septembrie până în noiembrie, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă se vor întruni săptămânal, vor analiza incidenţa îmbolnăvirilor în fiecare localitate şi vor încadra în scenariul potrivit fiecare grădiniţă şi şcoală.

Conform datelor anunţate marţi de DSP Bihor şi Prefectură, Oradea este în scenariul galben, cu o rată a îmbolnăvirilor de 1,71%. Asta înseamnă că în municipiu ar urma să se deschidă toate grădiniţele, dar la şcoală ar urma să meargă fizic doar elevii din clasele primare, respectiv a VIII-a şi a XII-a.

În aceeaşi categorie mai sunt oraşele Beiuş şi Ştei, respectiv comunele Săcădat, Bulz, Auşeu, Cociuba Mare, Holod, Lunca, Copăcel, Oşorhei, Sântandrei, Girişu de Criş.

În scenariul roşu se încadrează, potrivit datelor de marţi, comunele Drăgăneşti, Cherechiu, Câmpani şi Şinteu, ceea ce înseamnă că aici se vor deschide doar grădiniţele şi clasele primare.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsVideo

Cîţu, după ce Guvernul a publicat PNRR: Construim 450 de km de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom renova zeci de spitale (VIDEO)

MeteoNews

Se strică vremea: Avertizare de ploi şi vânt, în toată ţara

NewsOradea

Pachet suspect la Banca Transilvania din Trade Center Oradea: Angajaţii şi clienţii au fost evacuaţi (FOTO)

CovidBihor

Cifre îngrijorătoare privind vaccinarea anti-Covid la bugetarii din Bihor. Vezi câți dintre ei s-au imunizat, pe instituții! (FOTO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *