DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

ItaliaEuropaNewsVideo

Italia este campioana Europei la fotbal! Portarul italian a apărat două penalty-uri (FOTO / VIDEO)

Echipa naţională a Italiei a câştigat duminică seara trofeul european de fotbal, după 53 de ani de la ultima astfel de reuşită. “Squadra azzurra” a reuşit să bată naţionala Angliei chiar pe terenul englezilor, pe Wembley, la loviturile de departajare. 

La finalul timpului regulamentar, scorul în finala Euro 2020 era de 1-1, care s-a menţinut şi în reprizele de prelungire. Golurile au fost înscrise de Luke Shaw pentru englezi, în minutul 2, respectiv de Leonardo Bonucci (34 de ani), în minutul 67, acesta din urmă devenind cel mai în vârstă fotbalist care a reuşit să marcheze la un campionat european.

Câştigătoarea trofeului european a fost stabilită, deci, la loviturile de la 11 metri, unde primii care au ratat au fost italienii, însă apoi au făcut-o şi englezii. 

Diferenţa a fost făcută, însă, de prestaţia portarului italian de doar 22 de ani, Gianluigi Donnarumma, care a apărat două penalty-uri, devenind eroul echipei antrenate de Roberto Mancini, precum şi al întregii săle ţări. Tânărul fotbalist i-a blocat, pe rând, pe Jadon Sancho și Bukayo Saka.

De altfel, Gianluigi Donnarumma a fost numit cel mai bun jucător al turneului final.

„Am fost buni, am primit golul rapid și apoi ne-am chinuit, dar am dominat o bună bucată din meci. Băieții mei au fost minunați. Este o victorie importantă pentru toți fanii. Suntem fericiți, sper ca toți italienii să celebreze acum”, a declarat antrenorul Italiei, Roberto Mancini la microfonul RAI.

Finala Campionatului European s-a jucat pe stadionul Wembley din Londra, în faţa a circa 60.000 de spectatori, între care şi suporteri italieni. Poliţia metropolitană din Londra a transmis că mici grupuri de fani fără bilete au reuşit să intre pe stadion, rupând cordoanele de securitate. 

Pentru Italia, acesta este cel de-al doilea trofeu de campioană a Europei, după cel obţinut în 1968. Cel mai recent trofeu major câştigat de “squadra azzura” a fost Campionatul Mondial din 2006. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *