DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

CovidEuropaNewsTest covidWorld

Lista actualizată: Cetățenii care vin din ACESTE țări, obligați să prezinte test Covid negativ la intrarea în România!

Persoanele care vin în România dintr-una din ţările cu risc epidemilogic ridicat trebuie să prezinte la intrarea în țară un test PCR negativ la Covid, după cum a decis, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

“A fost introdusă obligaţia ca, la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/ zonele/ teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară”, anunţă Agerpres.

Digi24.ro notează că, pe lângă testul negativ, cetăţenii sunt obligaţi să stea în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieşi din carantină după 10 zile dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

Cetăţenii care se întorc din Marea Britanie sunt obligaţi să stea 14 zile în carantină fără posibilitatea de a ieşi după 10 zile în baza unui test negativ, arată sursa citată.

CNSU a actualizat și lista țărilor de pe lista „galbenă”.

„Pe listă au intrat mai multe ţări, unele dintre ele fiind destinaţie de vacanţă în această perioadă pentru numeroşi români. Printre acestea se numără Maldive. Pe această listă sunt şi ţări cu un număr mare de români printre care Spania, Italia, Franţa, Germania sau Marea Britanie”, mai arată Digi24.

Persoanele care au avut COVID-19 şi cele vaccinate cu a doua doză de vaccin nu vor mai sta în carantină.

De precizat că lista intră în vigoare vineri, 5 februarie, la ora 18.

 Descarcă fişiere atasate!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradeaVideo

Trei luni de gratuitate! Parcarea de la fosta bază sportivă Voința din Oradea va fi dată în funcțiune începând din 20 septembrie (FOTO / VIDEO)

News

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC

OradeaNewsVideo

Cetate pentru toţi: Cum îşi propune municipalitatea să reînvie Cetatea Oradea, reabilitată cu 25 milioane euro (FOTO / VIDEO)

NewsOradea

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Oradea se mută din octombrie în sala Florica Ungur până la reabilitarea sediului

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *