DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

Marcel Ciolacu atacă Guvernul pe tema tăierii bugetului pentru biserici: ‘Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională’

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, critică dur intenţia Guvernului Cîţu de a reduce cu aproape 90% bugetul pentru susţinerea cultelor religioase în 2021, faţă de 2020. Liderul PSD acuză Guvernul de atac la fibra naţională.

“Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor.

Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora!

După ce au alocat #Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam!

Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Potrivit proiectului de buget pe 2021, capitolul “sprijinirea cultelor” din bugetul Secretaritului General pentru Culte înregistrează o scădere de 88,75% faţă de 2020. Contribuţia statului la salarizarea personalului de cult creşte cu 2,36%.

content-image

Știre preluată de pe stiripesurse.ro

Related posts
NewsVideo

Cîţu, după ce Guvernul a publicat PNRR: Construim 450 de km de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom renova zeci de spitale (VIDEO)

MeteoNews

Se strică vremea: Avertizare de ploi şi vânt, în toată ţara

NewsOradea

Pachet suspect la Banca Transilvania din Trade Center Oradea: Angajaţii şi clienţii au fost evacuaţi (FOTO)

BihorNewsVideo

Minune... ratată: Un habitat natural rar şi fragil descoperit în Bihor este ignorat de autorităţi (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *