DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

Marcel Ciolacu atacă Guvernul pe tema tăierii bugetului pentru biserici: ‘Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională’

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, critică dur intenţia Guvernului Cîţu de a reduce cu aproape 90% bugetul pentru susţinerea cultelor religioase în 2021, faţă de 2020. Liderul PSD acuză Guvernul de atac la fibra naţională.

“Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor.

Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora!

După ce au alocat #Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam!

Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Potrivit proiectului de buget pe 2021, capitolul “sprijinirea cultelor” din bugetul Secretaritului General pentru Culte înregistrează o scădere de 88,75% faţă de 2020. Contribuţia statului la salarizarea personalului de cult creşte cu 2,36%.

content-image

Știre preluată de pe stiripesurse.ro

Related posts
NewsOradeaVideo

Trei luni de gratuitate! Parcarea de la fosta bază sportivă Voința din Oradea va fi dată în funcțiune începând din 20 septembrie (FOTO / VIDEO)

News

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC

OradeaNewsVideo

Cetate pentru toţi: Cum îşi propune municipalitatea să reînvie Cetatea Oradea, reabilitată cu 25 milioane euro (FOTO / VIDEO)

NewsOradea

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Oradea se mută din octombrie în sala Florica Ungur până la reabilitarea sediului

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *