DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Noi locuinţe în Oradea. Ce vor dezvoltatorii să construiască în Cantemir şi pe str. Mihai Viteazul (FOTO)

Urbaniștii Primăriei Oradea au analizat noi proiecte privind construirea unor imobile cu locuinţe colective în cartierul Cantemir și pe strada Mihai Viteazul din centrul orașului. 

Avizat doar după consultarea populației…

Potrivit unui comunicat al municipalității, dezvoltatorul imobiliar Aido Groups Invest a cerut Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajarea Teritoriului avizul de oportunitate, prima formă de autorizare cerută de lege, pentru construirea de locuințe colective pe un cvartal de 2.700 metri pătrați din zona străzilor Dimitrie Cantermir, Lugojului și Biruinței.

Proiectul de regenerare urbană vizează inclusiv reabilitarea și refuncționalizarea unei clădiri cu parter și trei etaje din strada Dimitrie Cantemir care înainte a adăpostit un depozit de înghețată (foto jos).

„Având în vedere că se propune schimbarea zonei funcționale din zonă de locuințe cu regim mic de înălțime în zonă mixtă, comisia a cerut ca înainte de emiterea avizului de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal să fie parcursă în prealabil etapa I de consultare a populației, cu notificarea tuturor proprietarilor parcelelor cuprinse în cvartal”, a declarat arhitectul șef al Oradiei, Radu Fortiș.

După consultarea vecinilor, dezvoltatorul imobiliar va trebui să revină în fața CMUAT pentru a obține un aviz de oportunitate în baza acestuia.

Cu două etaje și mansardă…

În ceea ce privește zona centrală, firma Alerab a solicitat avizul Instituției Arhitectului Șef pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea unui imobil de locuințe colective cu subsol, parter, două etaje și cel de-l treilea retras în strada Mihai Viteazul 6/A (foto jos).

Clădirea va avea la parter spații comerciale. „Documentația depusă studiază integral cvartalul delimitat de străzile: Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazul, Evreilor Deportați și 1848”, a transmis Primăria.

Studiul de cvartal este un masterplan care propune mobilarea urbanistică a parcelei ținând cont nu doar de construcțiile existente, ci și de cele ulterioare. „Comisia municipală de urbanism a solicitat completări, apreciind însă studiul urbanistic prezentat de echipa de arhitecți care s-a ocupat de elaborarea PUZ-ului”, a transmis Primăria.

Potrivit arhitectului șef, completările solicitate se referă la asigurarea coerenței urbanistice a frontului Evreilor Deportați.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *