DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Noi lucrări la Palatul Baroc din Oradea. Va avea în subsol o sală multifuncțională și birouri

Palatul Baroc din Oradea  va avea în subsol o sală multifuncţională cu o suprafaţă de 360 metri pătraţi, trei birouri, grupuri sanitare şi anexe.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, planul privind reabilitarea palatului a fost modificat de Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului la solicitarea Episcopiei Romano – Catolice. “S-a propus refuncţionalizarea subsolului palatului, pentru care Episcopia va solicita o nouă autorizaţie de construire pe baza unui proiect tehnic”, a declarat arhitectul şef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.

Concret, aici se va amenaja o sală multifuncţională, adică o încăpere necompartimentată cu o suprafaţă de 360 mp, situată în jumătatea din aripa estică a palatului, înspre Şirul Canonicilor, trei birouri de tip co-working, fiecare cu o suprafaţă între 30 – 50 metri pătraţi, un coridor de 220 metri pătraţi tot cu funcţiunea de co-working dar şi grupuri sanitare şi anexe.

“Termenul “co-working” defineşte un spaţiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spaţiu în care acestea pot să conlucreze şi să colaboreze”, a transmis Primăria.

Potrivit comunicatului, Episcopia Romano-Catolică a mai obţinut de la CMUAT avizul pentru redeschiderea a trei ferestre zidite înainte de anul 1989, refacerea instalaţiilor sanitare, dar şi pentru unele modificări cerute de ISU Bihor.

“Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I şi etajul II – unde se va amenaja o sală de conferinţe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente”, a mai spus Fortiş.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, refuncţionalizarea subsolului palatului este menită să vină în întâmpinarea mediului de afaceri local, în special a micilor întreprinzători.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *