DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Noi lucrări la Palatul Baroc din Oradea. Va avea în subsol o sală multifuncțională și birouri

Palatul Baroc din Oradea  va avea în subsol o sală multifuncţională cu o suprafaţă de 360 metri pătraţi, trei birouri, grupuri sanitare şi anexe.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, planul privind reabilitarea palatului a fost modificat de Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului la solicitarea Episcopiei Romano – Catolice. “S-a propus refuncţionalizarea subsolului palatului, pentru care Episcopia va solicita o nouă autorizaţie de construire pe baza unui proiect tehnic”, a declarat arhitectul şef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.

Concret, aici se va amenaja o sală multifuncţională, adică o încăpere necompartimentată cu o suprafaţă de 360 mp, situată în jumătatea din aripa estică a palatului, înspre Şirul Canonicilor, trei birouri de tip co-working, fiecare cu o suprafaţă între 30 – 50 metri pătraţi, un coridor de 220 metri pătraţi tot cu funcţiunea de co-working dar şi grupuri sanitare şi anexe.

“Termenul “co-working” defineşte un spaţiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spaţiu în care acestea pot să conlucreze şi să colaboreze”, a transmis Primăria.

Potrivit comunicatului, Episcopia Romano-Catolică a mai obţinut de la CMUAT avizul pentru redeschiderea a trei ferestre zidite înainte de anul 1989, refacerea instalaţiilor sanitare, dar şi pentru unele modificări cerute de ISU Bihor.

“Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I şi etajul II – unde se va amenaja o sală de conferinţe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente”, a mai spus Fortiş.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, refuncţionalizarea subsolului palatului este menită să vină în întâmpinarea mediului de afaceri local, în special a micilor întreprinzători.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.