DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

CovidBihorNews

Numărul pacienților internați cu Covid-19 din Bihor, în creștere vertiginoasă. Ce incidenţă este în fiecare oraş şi comună

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat luni dimineaţă că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost identificate 41 de noi cazuri Covid, după efectuarea a doar 257 teste PCR şi antigen în cursul zilei precedente.

Astfel, totalul îmbolnăvirilor înregistrate de la începutul pandemiei şi până în prezent a ajuns la 22.123.

Mai multe cazuri de spital

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele 41 de persoane recent diagnosticate sunt din Oradea, Şimian, Curtuişeni, Marghita, Valea lui Mihai, Spinuş, Sântandrei, Ciumeghiu, Drăgăneşti, Salonta, Beiuş, Sânmartin, Aleşd, Oşorhei şi Brusturi.

Numărul deceselor a urcat la 957, în ultimele 24 de ore încetând din viaţă încă trei pacienţi infectaţi. A crescut semnificativ şi totalul bolnavilor Covid internaţi, doar în Spitalul Municipal din Oradea fiind îngrijite 213 persoane infectate, cu 25% mai multe decât cele 152 care erau internate în prima zi a săptămânii trecute.

În structurile de Terapie Intensivă se aflau 44 pacienţi, dintre care 34 la Spitalul Municipal din Oradea, iar 10 la Pelican.

Bilanţul vindecărilor a ajuns la 20.115, cu 84 mai multe decât duminică.

Trei localităţi “roşii”, 19 “galbene”

În Bihor erau înregistrate luni dimineaţă 1.051 cazuri Covid active, iar incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile şi raportată la totalul populaţiei este de 1,69 cazuri la mia de locuitori.

În trei unităţi administrativ-teritoriale, incidenţa depăşeşte 3 la mie, şi anume în Sălacea (10,42), în Valea lui Mihai (5,69) şi în Curtuişeni (3,55), iar în alte 19 UAT-uri este egală sau mai mare de 1,5: Şimian, Oradea, Sântandrei, Şuncuiuş, Chişlaz, Căbeşti, Lugaşu de Jos, Bratca, Hidişelu de Sus, Abram, Abrămuţ, Bulz, Tarcea, Şinteu, Borş, Diosig, Spinuş, Marghita şi Vadu Crişului.  

În Oradea sunt 602 cazuri Covid active, iar incidenţa a urcat de la 2,67 de cazuri la mia de locuitori.

Aproape 53.000 bihoreni vaccinaţi

În cursul zilei de duminică au fost vaccinaţi 1.440 bihoreni, până acum primind ambele doze 18.545 persoane. În ultimele 24 de ore nu a fost raportată nici o reacţie adversă, bilanţul acestora rămânând la 35, şi nici o pierdere de doze, totalul la acest capitol rămânând de 29.

În judeţ au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent 52.930 doze de ser anti-Covid din cele 56.722 primite.

Pe de altă parte, au continuat controalele pentru evitarea răspândirii virusului şi în cursul zilei precedente, când poliţiştii şi jandarmii au verificat 1.498 persoane carantinate şi 675 persoane aflate în izolare la domiciliu, precum şi 130 firme şi 39 mijloace de transport în comun. În total, oamenii legii au aplicat 90 de avertismente şi 98 de amenzi în valoare totală de 58.750 lei. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Blocaţi în stâlp: Lucrările de reabilitare a unei străzi din Oradea s-au oprit într-un stâlp (FOTO)

OradeaNews

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

News

Atenţie, şoferi! Noi reguli de depăşire a bicicliştilor

OradeaNews

Acces gratuit! Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis publicului după doi ani de șantier (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *