DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Ochii pe Oradea! Camerele de supraveghere din municipiu au ajutat Poliția să soluţioneze peste 100 de cazuri

Sistemul de supraveghere a municipiului implementat de Primăria Oradea a fost folosit anul trecut de Poliţie în soluţionarea a 114 cazuri.

Agresiuni, furturi, accidente

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, cele 466 de camere montate pe domeniul public au ajutat la soluţionarea unor cazuri de infracţiuni, evenimente rutiere şi altele. “Sistemul de supraveghere video s-a dovedit util în identificarea unor autori de infracţiuni (reclamate iniţial cu autori necunoscuţi), în soluţionarea unor evenimente rutiere, dar şi în dirijarea echipajelor de poliţie sau mixte în locaţiile unde s-a constatat necesitatea intervenţiei acestora”, se menţionează în comunicat.

Din cele 114 solicitări primite pentru furnizarea de înregistrări, 6 au fost făcute de Poliţia Transporturi Feroviare, 23 de către Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Oradea, 63 de la alte birouri ale Poliţiei Municipiului Oradea şi 22 de la alte structuri ale IPJ Bihor, cum ar fi Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi altele.

În plus, Poliţia Municipiului Oradea, care gestionează sistemul prin dispeceratul din Calea Aradului, primeşte în continuare solicitări de la instanţe şi parchete pentru a furniza diferite înregistrări video.

Vor fi 600

Municipalitatea orădeană a atribuit prin licitaţie firmei RCS&RDS contractul în valoare de 3,2 milioane lei privind achiziţia şi montarea a 600 de camera video.

Aparatele sunt de tip panoramic – cu vedere la 360 grade, de control trafic – cu citirea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor şi cu vedere de ansamblu.

Sistemul de supraveghere este modernizat în trei etape. În prima etapă, au fost modernizat sistemul de stocare, procesare video şi dispecerizare de la sediul Poliţiei Municipiului. În etapa a doua au fost montate 466 din cele 600 de camere video contractate (restul trebuie montate anul acesta).

În etapa a treia sistemul urmează să fie îmbunătăţit prin implementarea unui soft de video analiză care să recunoască şi să semnalizeze diferite scenarii prestabilite precum: acte de agresiune, ambuteiaje auto, incendii şi altele.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.