DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNewsOradea

OFICIAL! Oradea este în scenariul verde. Localurile și sălile de spectacole pot primi clienți în interior, la jumătate din capacitate

Oradea intră de luni, oficial, în scenariul verde. CJSU Bihor a adoptat o nouă hotărâre prin care a actualizat lista localităților pentru care se impun restricții pentru limitarea și stoparea pandemiei de coronavirus. În acest moment nicio localitate din județ nu are o rată de infectare de peste 4‰.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 10 mai, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidențele sunt în scădere la nivleul județului, cea mai ridicată fiind de 3,92 cazuri / 1.000 de locuitori, în localitate Sălacea. Municipiul Oradea intră în scenariul verde, având o incidență de 1,28 cazuri/1.000 locuitori, prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, precum și activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole/concerte și a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și sunt limitate la intervalul orar 06.00-22.00″, transmite CJSU Bihor.

https://www.urbbus.ro/wp-content/uploads/2021/05/0646700HCJSUnr40MAI2021.pdf

În Oradea, cafenelele, restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile autorizate de jocuri de noroc se vor putea deschide în interior, la 50% din capacitate. Aceste măsuri relaxate se mențin atâta timp cât rata nu crește peste 1,5. Se vor putea organiza în aer liber spectacole, concerte și festivaluri publice cu cel mult 300 de spectatori, cu distanțare de minimum 2 metri și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

în municipiul Oradea, incidența a scăzut încă de săptămâna trecută sub 2‰. În ultimele zile, rata a scăzut progresiv, luni, 10 mai, incidența în Oradea înregistrând rata de 1.28‰.

„Decizia a fost adoptată în concordanță cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19″, mai motivează CJSU Bihor decizia luată.

La data de astăzi, 10 mai, conform analizei elaborate de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, la nivelul județului există:

– 7 localități cu incidență de peste 3 cazuri / 1.000 locuitori: Sălacea, Cociuba Mare. Vaşcău, Căpâlna, Tămăşeu, Şimian, Olcea

– 21 de localități cu incidență între 1,5 – 3 cazuri/1.000 locuitori.

„Precizăm că în localitatea Sălacea se aplică prevederile HG nr.348/2021, conform cărora măsurile privind operatorii economici se ridică doar atunci când incidența cumulată în ultimele două săptămâni este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori”, mai precizează CJSU.

Restricții scenariu roșu

Reamintim cele mai importante măsuri de sănătate publică care se aplică în localitățile unde incidența este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitori:

• Este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă funcționarea teraselor și livrarea la domiciliu;

• Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția achiziției biletelor de tip loto, pariuri și lozuri;

• Sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

„Decizia CJSU adoptată astăzi intră în vigoare începând cu data de 11 mai, ora 00:00. Lista localităților în care se impun măsuri de sănătate publică se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități”, conchide CJSU Bihor.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.