DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

DiasporaNews

Orădeancă urmărită internaţional de autorităţile germane pentru fraudă.

O orădeancă în vârstă de 31 ani a fost reţinută şi urmează să fie prezentată Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă, pentru o fraudă comisă pe teritoriul Germaniei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Diana Covaci s-a dat drept mic întreprinzător în Germania şi a solicitat în luna mai anul trecut ajutorul oferit de statul german pentru firmele afectate de pandemia de Covid-19, încasând 9.000 de euro, din care 7.000 euro i-a virat într-un cont din România şi i-a cheltuit în interes personal. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, Covaci a fost dată în urmărire internaţională, pe numele ei fiind emis un Mandat European de Arestare sub acuzaţia de fraudă.

Ea a fost ridicată, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale Bihor şi prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele ei o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Diana Covaci a fost încarcerată în Arestul Poliţiei Bihorene, iar marți, 9 februarie, va fi prezentată la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, procedură prealabilă predării către autorităţile germane. 

Diana Covaci este a doua persoană din Bihor care este arestată la solicitarea autorităţilor germane pentru fraudă cu ajutoare de urgenţă Covid după Ioca Rostaş, din Cheriu. Acesta a fost extrădat luna trecută, fiind anchetat pentru o escrocherie de peste 1,2 milioane euro. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

News

Soluții durabile și sigure pentru protecția proprietății tale – oferite de Matprod Steel, liderul pieței românești de plasă împletită

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.