DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

DiasporaNews

Orădeancă urmărită internaţional de autorităţile germane pentru fraudă.

O orădeancă în vârstă de 31 ani a fost reţinută şi urmează să fie prezentată Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă, pentru o fraudă comisă pe teritoriul Germaniei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Diana Covaci s-a dat drept mic întreprinzător în Germania şi a solicitat în luna mai anul trecut ajutorul oferit de statul german pentru firmele afectate de pandemia de Covid-19, încasând 9.000 de euro, din care 7.000 euro i-a virat într-un cont din România şi i-a cheltuit în interes personal. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, Covaci a fost dată în urmărire internaţională, pe numele ei fiind emis un Mandat European de Arestare sub acuzaţia de fraudă.

Ea a fost ridicată, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale Bihor şi prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele ei o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Diana Covaci a fost încarcerată în Arestul Poliţiei Bihorene, iar marți, 9 februarie, va fi prezentată la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, procedură prealabilă predării către autorităţile germane. 

Diana Covaci este a doua persoană din Bihor care este arestată la solicitarea autorităţilor germane pentru fraudă cu ajutoare de urgenţă Covid după Ioca Rostaş, din Cheriu. Acesta a fost extrădat luna trecută, fiind anchetat pentru o escrocherie de peste 1,2 milioane euro. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *