DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

DiasporaNews

Orădeancă urmărită internaţional de autorităţile germane pentru fraudă.

O orădeancă în vârstă de 31 ani a fost reţinută şi urmează să fie prezentată Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă, pentru o fraudă comisă pe teritoriul Germaniei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Diana Covaci s-a dat drept mic întreprinzător în Germania şi a solicitat în luna mai anul trecut ajutorul oferit de statul german pentru firmele afectate de pandemia de Covid-19, încasând 9.000 de euro, din care 7.000 euro i-a virat într-un cont din România şi i-a cheltuit în interes personal. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, Covaci a fost dată în urmărire internaţională, pe numele ei fiind emis un Mandat European de Arestare sub acuzaţia de fraudă.

Ea a fost ridicată, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale Bihor şi prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele ei o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Diana Covaci a fost încarcerată în Arestul Poliţiei Bihorene, iar marți, 9 februarie, va fi prezentată la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, procedură prealabilă predării către autorităţile germane. 

Diana Covaci este a doua persoană din Bihor care este arestată la solicitarea autorităţilor germane pentru fraudă cu ajutoare de urgenţă Covid după Ioca Rostaş, din Cheriu. Acesta a fost extrădat luna trecută, fiind anchetat pentru o escrocherie de peste 1,2 milioane euro. 

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsCovid

MOBILIZARE 130 de cabinete NOI, pentru imunizarea cu Pfizer, se deschid de la 1 martie

OradeabusinessNews

Oradea va avea încă un parc industrial, al patrulea. Vezi unde va fi localizat!

OradeaBihorLifestyleNewsVideo

Cum facem România faină ca Oradea? Ilie Bolojan, invitat la podcastul lui Mihai Morar. Vezi interviul! (VIDEO)

News

Marcel Ciolacu: S-a ajuns prea departe! Scenele în care se ceartă polițiștii cu jandarmii sunt scandaloase

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *