DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

Orădeanul Marcel Boloş a acceptat până la urmă să fie ministru al Digitalizării: “Dacă nu obţin rezultate, mă retrag”

Orădeanul Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban, a confirmat pentru mai multe publicaţii centrale că a acceptat propunerea făcută de premierul Nicolae Ciucă pentru a ocupa funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Iniţial, Boloş a avut reţineri pentru a face pasul înainte, invocând tocmai faptul că nu este specialist în digitalizare.

Libertatea.ro notează că Marcel Boloş a luat decizia după mai multe discuţii cu liderii PNL, dar şi la insistenţele premierului Nicolae Ciucă.

“Am acceptat propunerea din partea domnului premier. Am avut mai multe discuţii cu dânsul, în urma cărora am convenit asupra a două condiţii. Un secretar de stat pentru Digitalizare, pentru a avea expertul tehnic care lucrează cu mine, şi a doua condiţie: dacă nu obţin rezultate în ceea ce înseamnă progres pe partea de Cercetare şi Digitalizare, atunci mă voi retrage”, a declarat Marcel Boloş pentru ziarul Libertatea.

“Nu umblu după această funcţie, să fie foarte limpede. Aş vrea să se întâmple ceva bun pentru viitorul României. Libertatea a ridicat standardele de ocupare a acestei funcţii, este o cruce foarte grea pentru oricare dintre miniştri”, a spus Boloş, cu referire la faptul că publicaţia menţionată a făcut dezvăluiri despre plagiatul ministrului precedent, Florin Roman.

De altfel, postul de ministru al Digitalizării este vacant după ce Florin Roman a demisionat din funcţie pe 15 decembrie 2021, la numai trei săptămâni de la învestire, în urma dezvăluirilor Libertatea privind, printre altele, plagiatul tezei de masterat.

Anunţul privind numirea lui Marcel Boloş la Ministerul Cercetării ar putea avea loc joi, 27 ianuarie, după o şedinţă a conducerii PNL, notează sursa citată.

Marcel Boloş predă la Universitatea din Oradea şi a fost coordonatorul direcţiei de Fonduri Europene a Primăriei Oradea. De-a lungul timpului a mai fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar şi la Ministerul Transporturilor, şi apoi ministru al fondurilor europene (4 nov. 2019-23 dec. 2020) în cadrul guvernului condus de Ludovic Orban. În prezent, Boloş este unul dintre consilierii onorifici ai premierului Nicolae Ciucă.

Related posts
EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

News

Soluții durabile și sigure pentru protecția proprietății tale – oferite de Matprod Steel, liderul pieței românești de plasă împletită

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.