DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Parc nou cu mese de ping-pong şi loc de joacă, realizat într-o comună din Bihor cu 1 milion de lei (FOTO)

Cociuba Mare, o comună din Bihor, are un parc nou realizat cu o investiţie de 1 milion de lei. O parte din banii investiţi au fost câştigaţi de primăria comunei într-o competiție desfășurată anul trecut la inițiativa Consiliului Județean Bihor pentru a stimula îndepărtarea gunoaielor de pe domeniul public și colectarea selectivă a deșeurilor.

Concret, comuna Cociuba Mare este unul dintre cei şase câştigători ai locului I în cadrul concursului “Campionatul bihorean al curăţeniei”, care a avut loc în luna iunie a anului trecut, primind un premiu de 100.000 de lei, a transmis, joi, CJ Bihor.

Şi din aceşti bani, administraţia locală a amenajat în centrul localităţii Cociuba Mare, pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, o zonă de recreere, cu o alee principală, pergole, loc de joacă pentru copii, cu mese de ping-pong, tobogan, carusel şi leagăn, bănci, spaţii verzi şi o piaţetă care face legătura între sediul Primăriei, şcoală, centrul de permanenţă medicală şi sediul postului de Poliţie.

Valoarea totală a proiectului a fost, însă, de un milion de lei, fără TVA, iar firmele care au realizat lucrările sunt SC Flodor Trans SRL şi SC Saldecor SRL, precizează CJ Bihor printr-un comunicat. Astfel, Primăria Cociuba Mare a investit din bugetul propriu 900.000 de lei şi s-a folosit şi de suma de 100.000 de lei primită drept premiu.

Împreună cu ADI Ecolect Grup, CJ Bihor a desfăşurat în luna iunie a anului trecut campania “Luna curăţeniei în judeţul Bihor”, în cadrul căreia a avut loc concursul “Campionatul bihorean al curăţeniei”, desfăşurat în cele şase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Fiecare unitate administrativ-teritorială dintr-o zonă a concurat doar cu celelalte UAT-uri din aceeaşi zonă, iar la final au fost acordate 18 premii, câte trei în fiecare zonă.

În urma concursului, şase primării au câştigat câte 100.000 de lei, iar potrivit regulamentului câştigătorii sunt obligaţi să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat şi copiiilor.

Pe lângă Cociuba Mare, ceilalţi câştigători sunt Aleşd, Biharia, Marghita, Sălacea şi Criştioru de Jos. Până acum, oraşul Aleşd a mai realizat un loc de joacă în cartierul Şoimul, iar celelalte UAT-uri sunt pe cale să finalizeze propriile proiecte finanţate cu banii câştigaţi.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *