DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, în linie dreaptă: Consiliul Județean a desemnat firma care va realiza proiectarea și execuția

Deblocat în această iarnă după trei ani de stagnare pe hârtie, proiectul Parcului Științific și Tehnologic pe care Consiliul Județean Bihor și-a asumat că îl va realiza în parteneriat cu Universitatea din Oradea se apropie de concretizare.

CJ Bihor a stabilit care dintre cele cinci firme și asocieri de firme înscrise la licitația lansată în luna martie va construi noua facilitate menită să impulsioneze dezvoltarea economică locală prin inovații și transferuri tehnologice.

Printr-un comunicat dat publicității miercuri, Consiliul Județean a anunțat că oferta câștigătoare este cea depusă de asocierea formată din firmele Construcții Erbașu SA și Abed Nego Com, în valoare de 18.440.830,13 lei, fără TVA.

La licitația demarată în primăvară au mai depus oferte Tehnodomus SRL, Kesz Construcții România, asocierea Drum Asfalt – Grup Construcții Est și Trameco, precum și asocierea Manelli Impresa – Axis Design, valoarea contractului estimată atunci fiind de 19.597.500 lei, fără TVA.

Obiectivul investiției “Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor” str. Ceyrat nr. 4, Oradea, este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor în scopul sprijinirii dezvoltării economice.

Proiectul prevede înființarea unui parc științific și tehnologic cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, dotarea acesteia cu mobilier și echipamente de cercetare de laborator, amenajarea unei parcări de 63 locuri pentru autoturisme, dintre care două destinate persoanelor cu handicap locomotor, și instalarea unui rastel de biciclete.

Parcul Stiințific și Tehnologic Bihor va fi o facilitate unde se vor desfășura activități de învățământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și de valorificare a acestora prin activități economice.

Proiectul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic a fost lansat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Judeţean a aprobat asocierea în vederea realizării acestuia între Judeţul Bihor şi Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, fiind încheiat încă un acord de parteneriat, între CJ Bihor, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, Universitatea din Oradea şi Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor SRL, înfiinţată între timp de Consiliul Judeţean.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat abia pe 21 septembrie 2020, cu Ministerul Fondurilor Europene, iar finalizarea lui are ca termen 31 iulie 2023.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.