DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradeaVideo

Pasajul subteran de la Piața Cetate din Oradea va fi realizat de firma care a construit Podul Centenarului (VIDEO)

Pasajul subteran de la Piața Cetate din Oradea va fi amenajat de o asociere de firme al cărei lider este Freyrom, constructorul podul Centenarului.

Lucrările ar putea începe în iulie

Firma, care a mai construit în Oradea pasajul peste șoseaua de centură din dreptul străzii Nojoridului și pasajul pe sub Bulevardul Magheru, a fost desemnată câștigătoarea licitației organizată de municipalitate.

„Asocierea reprezentată de Freyrom a avut cea mai bună ofertă. La o valoare estimată a investiției de circa 30 milioane lei fără TVA, compania a oferit un preț de circa 27 milioane lei fără TVA”, a declarat, sâmbătă, primarul Oradiei, Florin Birta, pentru BIHOREANUL.

Potrivit edilului, procedura de atribuire a lucrărilor se află în perioada de zece zile în care celelalte două asocieri de firme care au depus oferte, Porr Construct și Selina, pot contesta rezultatul licitației.

„În cazul în care nu vor fi contestații, până la sfârșitul săptămânii viitoare vom trece la semnarea contractului cu firma câștigătoare. Lucrările ar putea începe înainte de sfârșitul lunii iulie, pentru că avem deja atât proiectul, cât și autorizația de construire”, a spus Birta.

Termenul de execuție a celor două sensuri giratorii de la suprafață și a pasajului rutier subteran va fi de 15 luni.

„Tunel” pentru autobuze și mașini

Viitorul pasaj reprezintă de fapt etapa a doua și mai simplă a proiectului de amploare numit „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu – Piața Cetate”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Lucrările vizează amenajarea în zona pieței Cetate din Oradea a două girații traversate în subteran de un pasaj cu patru benzi, două pe fiecare sens de mers, care vor asigura benzi dedicate autobuzelor care circulă pe relația Bulevardul Cantemir – Centrul Civic. Lungimea zonei acoperite a pasajului va fi de 29 de metri.

Linia de tramvai va traversa în continuare intersecția străzilor Sucevei și Cantemir la nivelul solului printr-o bandă dedicată.

Licitația pentru adjudecarea lucrărilor de construire din prima etapă, mult mai complexă, care vizează amenajarea a cinci pasaje subterane în Piața Gojdu este încă în derulare. La procedura de achiziție lucrărilor și-au depus oferte pe lângă asocierea reprezentată de Freyrom alte trei asocieri de firme conduse de Construcții Bihor, Drum Asfalt și Electrogrup.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.