DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNewsOradea

Pasajul suprateran peste Şoseaua Borşului către terminalul intermodal va avea patru benzi (FOTO)

Pasajul suprateran peste Şoseaua Borşului către viitorul terminal intermodal va avea patru benzi în loc de două cum a fost proiectat iniţial.

Construcţia, care va fi ridicată în dreptul sensului giratoriu de la intrarea în parcul industrial Eurobusiness, a fost reproiectată cu două benzi pe sens.

„Iniţial am avut aprobat un Studiu de Fezabilitate în care acest pasaj avea doar două benzi, câte una pe sens, peste Şoseaua Borşului. După discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră, am modificat Proiectul Tehnic astfel încât pasajul să fie realizat cu patru benzi ca şi cele de pe şoseaua de centură”, a declarat primarul Florin Birta.

Consiliul Local a aprobat vineri noii indicatori tehnico-economici investiţiei care cuprind inclusiv amenajarea de drumuri colectoare de-a lungul DN 1 şi exproprierea unor terenuri pentru amenajarea acestora.

Costurile totale ale investiţiei, estimate la 11,5 milioane euro, vor implica amenajarea pasajului cu o lungime de circa un kilometru, construirea unui drum colector de 2,2 kilometri care va face legătura cu şoseaua de centură a Oradiei şi un drum de acces la viitorul centru intermodal lung de 665 metri.

„Această nouă investiţie va reprezenta un nod rutier important care va conecta Oradea la Autostrada A3, asigurând o circulaţie fluentă în zonă, precum şi accesul la viitorul centru logistic intermodal”, a transmis primarul Florin Birta pe reţelele de socializare.

Construcţia viitorului pasaj intermodal şi a drumurilor colectoare urmează să fie cofinanţată printr-un credit BEI în valoare de 40,4 milioane euro pentru ca municipalitatea să poată demara lucrările în cel mai scurt timp până la identificarea unei finanţări din fonduri europene.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.