DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNewsPolitică

PNL a păstrat Prefectura Bihor! Ce a cedat la schimb

După aproape patru săptămâni în care împărţirea posturilor de prefect din întreaga ţară a fost blocată pentru că toate cele trei partide de la guvernare voiau Bihorul, PNL, USR-PLUS şi UDMR şi-au repartizat prefecturile, liberalii păstrând-o pe cea din Bihor. Pentru aceasta, au cedat Prefectura Capitalei către USR-PLUS, iar pe cea a Clujului către UDMR.

Potrivit unor surse politice, finalizarea negocierilor începute pentru împărţirea Prefecturilor în primele zile ale anului ar fi avut loc în noaptea de luni spre marţi.

G4Media.ro notează că PNL va numi prefecţii în Bihor, Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistriţa, Alba, Braşov, Mureş, Hunedoara, Caraş Severin, Călăraşi, Olt, Dâmboviţa,  Dolj,  Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

USR-PLUS şi-a adjudecat 14 prefecturi, şi anume Bucureşti, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiş, Bacău, Maramureş, Suceava, Argeş, Galaţi, Brăila, Gorj, Ialomiţa (USR), iar UDMR 5 prefecturi: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare şi Covasna.

Surse politice afirmă că PNL a cedat USR-PLUS Prefectura Capitalei, după ce reprezentanţii acestor două partide ar fi fost de acord, la fel ca UDMR, ca algoritmul de stabilire al prefecturilor să fie 1-PNL, 2-USR-PLUS, 3-UDMR, deși initial fusese convenit să fie 1-PNL, 2-USR-PLUS, 3-PNL, 4-UDMR şi tot aşa, până la epuizarea tuturor prefecturilor din ţară.

În urmă cu trei săptămâni, de altfel, PNL a tras prima oară Prefectura Bucureşti, USR-PLUS pe cea a judeţului Timiş, PNL apoi pe cea a judeţului Bihor, moment în care negocierile au fost blocate, pentru că UDMR şi-a dorit Bihorul.

Conform surselor politice, funcţiile de subprefecţi au fost şi ele împărţite. La Bucureşti una va fi a PNL şi cealaltă a UDMR. În judeţele unde USR-PLUS va avea prefecţi, subprefecţii vor fi de la PNL, iar unde prefecţii sunt de la UDMR vor fi câte un subprefect de la PNL şi de la USR-PLUS.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Ruinele fostei clădiri Avântul din Oradea au fost demolate pentru a face loc unui bloc de locuinţe (FOTO)

NewsOradea

1 Decembrie 2022 - orădenii au onorat evenimentul cu o prezență masivă

NewsOradeaVideo

La mulţi ani, România! În Oradea s-a sărbătorit cu cântece patriotice și s-a stat la coadă pentru fasole cu ciolan (FOTO/VIDEO)

News

Regele Charles al III-lea: Primul fiu al Reginei Elisabeta a devenit monarhul Marii Britanii (VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *