DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Prima investiție începută, finalizată și dată în funcțiune în mandatul lui Bolojan de CJ Bihor: un pod realizat din economiile de după concedieri (FOTO)

Un pod nou peste Crişul Repede, în valoare de peste 1 milion de euro, a fost recepţionat miercuri de Consiliul Judeţean Bihor, după ce lucrările de construire au fost începute în ianuarie 2021.

“Astăzi, 24 noiembrie, a fost făcută recepţia lucrărilor la podul de peste râul Crişul Repede din Bulz”, a anunţat CJ Bihor, printr-un comunicat, cu privire la lucrarea care, potrivit contractului încheiat cu firma de proiectare şi construcţii, urma să fie finalizată abia în primăvara anului viitor. 

La recepţie au participat, pe lângă reprezentanţii acestei firme, SC Dacia Faber SRL din Cluj Napoca, şi vicepreşedintele Mircea Mălan şi directorul tehnic al CJ Bihor, Filip Cheşeli.

“Vechiul pod avea doar o bandă de circulaţie rutieră, dar va rămâne funcţional doar pentru traficul pietonal şi ciclistic”, a explicat Mălan.

Podul are o lungime totală de 52,4 metri, două benzi de circulaţie cu o lăţime totală de 6,00 metri şi două trotuare de 1,75 metri fiecare, fiind alcătuit din două deschideri de câte 24 metri. Culeile podului sunt fundate pe coloane forate, armate, iar pila centrală (piciorul de pod) este fundată pe coloane forate armate.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie dintre CJ Bihor şi firma de proiectare şi construcţii a fost de 5,457 milioane lei, cu TVA inclusă, banii provenind din economii realizate de CJ Bihor după concedierile iniţiate în toamna anului trecut, la începutul mandatului, de preşedintele Ilie Bolojan.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *