DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Reabilitarea fostei Policlinici Mari din Oradea, scoasă din nou la licitaţie

Reabilitarea fostei Policlinici Mari din centrul Oradiei a fost scoasă, joi, la licitaţie, de Consiliul Judeţean Bihor, care, ulterior, îşi va muta sediul acolo. Lucrările au fost estimate la aproape 26 de milioane de lei, fără TVA.

Procedura de atribuire a lucrărilor este relansată după ce Ilie Bolojan i-a convins la finalul anului trecut pe constructorii selectaţi iniţial (asocierea formată din firmele Drum Asfalt SRL, Trameco SA şi Constructorul Sălard), pe vremea când Pásztor Sándor conducea CJ Bihor, să renunţe la contract, “fără niciun fel de pretenţii financiare sau de altă natură”, expresie folosită în actul adiţional semnat de cele două părţi.

“Ne-am înţeles cu ei. Decizia a fost una amiabilă”, s-a rezumat să spună, la vremea aceea, preşedintele CJ Ilie Bolojan.

Noua conducere a CJ Bihor a vrut anularea contractului pentru a reface întreaga procedură şi a depune proiectul pentru finanţare europeană, lucru care urmează să se întâmple. În mandatul precedent, echipa lui Pásztor a pregătit lucrarea astfel încât să fie finanţată dintr-un împrumut contractat de instituţie, bani care ar fi urmat să fie returnaţi din bugetul judeţului. 

Potrivit anunţului de participare publicat joi, 28 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenul pentru depunerea ofertelor este 3 decembrie, ora 15:00, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 25.948.219,40 lei, fără TVA. 

“Clădirea din strada Republicii nr. 35, Oradea, este un monument istoric ce se află în patrimoniul Judeţului Bihor – Consiliul Judeţean. Având în vedere starea avansată de degradare a acestui imobilul, există riscul producerii unor accidente provocate de desprinderea tencuielii de pe faţada acestuia. Până în prezent s-au efectuat asupra imobilului, de către Consiliul Judeţean Bihor, doar lucrări de conservare a acestuia în scopul evitării situaţiilor nedorite, precum cele descrise mai sus”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii CJ.

Concret, se vor face lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii, reabilitarea şi transformarea acesteia în sediu al Consiliului Judeţean Bihor, care poate găzdui întregul personal al instituţiei. Potrivit caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de consolidare locală, recompartimentări şi finisaje interioare, intervenţii la şarpanta exterioară, la faţade, vor fi refăcute instalaţiile electrice, sanitare şi termice, precum şi cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare şi vor fi extinse anumite spaţii prin mansardare.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *