DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată

La câteva luni de la revenirea elevilor în bănci, pentru noul an școlar, Primăria anunță finalizarea recepției lucrărilor de reabilitare termică a imobilului. În contul unui proiect de peste 8,8 milioane lei, cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost reabilitată termic. A fost schimbată tâmplăria, înlocuit întreg sistemul electric și a fost modernizat sistemul de încălzire, dar și cel de furnizare a apei calde.

Lucrările au constat în realizarea termoizolării fațadei, montarea tâmplăriei de PVC, Low E, echipată cu sisteme de închidere reglabile în trepte și cu grile de ventilație. Totodată, s-a efectuat reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat prin reabilitarea instalațiilor electrice respectiv înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante și fiabile.

„Acestea sunt echipate cu protecții pentru deservirea în siguranță a consumatorilor vitali. De asemenea, s-au înlocuit corpurile de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață: becuri tip LED și instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de prezență. În cadrul proiectului, a fost modernizat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum prin înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare, fiind reabilitată şi modernizată instalaţia de distribuţie a agentului termic. Totodată, au fost instalate sistemele alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, constând în montarea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și a recuperatoarelor de căldură care funcționează atât iarna cât și vara. Pentru asigurarea calităţii aerului din interior a fost instalat sistemul de climatizare/ventilare/răcire cu chiller cu pompă de căldură aer-apă”, informează municipalitatea.

Prin proiect a fost realizat și sistemul de automatizare, control și monitorizare respectiv sistemul integrat tip BMS (Building Management System) care va gestiona partea de încălzire -răcire, ventilație și iluminat. Au fost executate instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu precum și lucrări de creștere a accesului persoanelor cu handicap.

Lucrările de creștere a eficienței energetice au fost cuprinse în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Dacia din Municipiul Oradea” finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și au fost executate de asocierea de firme formată din Conpila SRL – lider de asociere și Inselma SRL.

Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă. Proiectul a fost derulat de Primărie prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, complementar lucrărilor de creștere a eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Dacia, au fost executate și lucrări de reabilitare interioară gestionate prin Direcția de Patrimoniu Imobiliar.

Școala Dacia, după reabilitarea termică a imobilului și înnoirea sistemelor și instatațiilor

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.