DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

News

România trimite ajutoare de 3 milioane de euro în Ucraina: veste antiglonţ, echipamente militare, medicamente

Guvernul României a decis, duminică, să trimită noi ajutoare în Ucraina. Concret, s-a aprobat trimiterea de veste antiglonţ, căşti, muniţie si echipamente militare, alimente, apa si medicamente în valoare de 3 milioane de euro. 

Anunţul a fost făcut de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. “Este vorba de o nouă tranşă de ajutoare către Ucraina în valoare totală de 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie si echipamente militare, alimente, apă si medicamente“, a afirmat acesta. 

De asemenea, România îşi arată disponibilitatea să trateze soldaţii ucraineni răniţi în războiul pornit de Rusia. “Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în reţeaua de spitale militare şi civile din ţara noastră”, a spus Cărbunaru.

Ulterior, Ministerul Apărării Naționale a făcut publice detalii: “Din dispoziția prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina. De asemenea, începând de astăzi, 27 februarie, ora 12.00, Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134”.

În ceea ce priveşte ajutoarele care vor fi trimise în Ucraina: “Totodată, în baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României. Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro”. 

Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului a afirmat că şi românii dau dovadă de implicare. Până duminică, în prima parte a zilei, pe platforma anunţată ieri de Guvern şi care este gestionată de Cancelaria premierului Ciucă, “Împreună ajutăm mai mult, “până la 6 dimineaţa erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, agenţilor economici, alte categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport etc.

În privinţa taberelor mobile, Cărbunaru a spus că sunt deja două operaţionalizate, una la Sighet şi una la Siret.

Amintim că România şi-a închis spaţiul aerian Rusiei, după ce regimul lui Putin a pornit războiul. Drept răspuns la măsura “neprietenoasă”, şi Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru aeronavele româneşti.

Related posts
EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

News

Soluții durabile și sigure pentru protecția proprietății tale – oferite de Matprod Steel, liderul pieței românești de plasă împletită

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.