DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

S-o vedem şi noi. Se testează posibile soluţii de iluminare a Pieţei Unirii din Oradea (FOTO)

City managerul Oradiei, Mihai Jurca, a anunţat că a început testarea unor sisteme de iluminat public în Piaţa Unirii, după ce mai mulţi orădeni s-au plâns de întunecimea din acea zonă.

Problema există de mai mulţi ani, de la reabilitarea pieţei centrale a oraşului, când pe platoul central din dreptul Palatului Vulturul Negru a fost amenajat un sistem de iluminat minimal, în pavaj şi în zona fântânilor arteziene.

“Am testat o posibilă soluţie de creştere a gradului de iluminare în Piaţa Unirii. Am dorit să testăm tehnologia unor proiectoare cu lentile performante şi înălţimea, poziţia optimă de amplasare în piaţă pentru a obţine un grad de iluminare uniform şi a nu afecta estetica faţadelor din Piaţa Unirii”, a transmis, pe Facebook, Jurca. 

El a precizat că soluţia pentru care administraţia locală va opta va trebui să întrunească mai multe caracteristici: corpuri de iluminat cu filtre antireflexie, intensitate reglabilă şi posibilitatea reglare a direcţiei de iluminare; stâlpi cu un profil foarte îngust cu o înălţime de între 10-12 m (înălţimea stâlpilor de pe linia de tramvai); sistem de control inteligent pentru reglarea intensităţii şi stingerea lor independentă; amplasare care să nu afecteze estetica pieţei şi faţadelor.

Pentru testul făcut serile trecute, au fost folosite proiectoare cu lumină rece şi fără ultima tehnologie antireflexie, “dar soluţia finală va folosi ultimele tehnologii disponibile şi lumină caldă”.

“În continuare vom finaliza studiul luminotehnic cu datele rezultate din acest test şi se vor analiza soluţiile de stâlpi astfel încât soluţia finală să se încadreze perfect în designul pieţei”, a încheiat city managerul. 

Amintim că, în luna iunie a acestui an, bezna care se lasă peste noapte în Piaţa Unirii, a avut loc un accident. Un tânăr a avut nevoie de intervenţia unui echipaj medical de urgenţă, după ce s-a lovit cu trotineta electrică de scena de culoare neagră, neiluminată, din centrul pieţei, s-a dat peste cap şi s-a prăbuşit.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.