DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Şantierul din Nufărul – Cantemir, etapa „verde”: Peste 60 de tei plantaţi între străzile Arieşului şi Nojoridului din Oradea

Primăria Oradea a anunţat că a început să amenajeze şi spaţiile verzi de pe coridorul Nufărul – Cantemir, bulevarde aflate acum în reabilitare. Peste 60 de puieţi de tei au fost plantaţi între străzile Nojoridului şi Arieşului, s-au făcut sistemele de irigaţie şi s-a însămânţat gazonul.

„Proiectul prevede plantarea în total a 100 de arbori. Cei 63 de puieți de tei cu baloți au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului, restul urmând să fie cuprinși în etapele următoare”, a transmis Primăria, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Menite să asigure un acces liber pentru tramvaie, care vor putea creşte viteza cu până la 30 km/h şi să îmbunătăţească infrastructura pentru pietoni şi biciclişti, prin reamenajarea trotuarelor şi construirea unei piste, lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir sunt realizate în proporție de 40%.

Recent, s-a finalizat asfaltarea între străzile Meiului şi Ciheiului, iar acum şantierul continuă cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe partea dreaptă și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului – capăt Nufărului.

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene. Primăria Oradea are o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din SC Drumuri Bihor SA, SC Trameco SA și Drum Asfalt SRL, iar valoarea contractului este de 50,6 milioane lei, fără TVA.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *