DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorNews

Se face și centura Biharia, și drumul de legătură cu Paleul. CJ Bihor a aprobat o asociere pentru realizarea a 9 kilometri de noi drumuri județene

Aleşii din Consiliul Judeţean Bihor au aprobat vineri, în unanimitate, asocierea administraţiei judeţene cu Asociaţia Zona Metropolitană Oradea şi primăriile Biharia şi Paleu pentru construirea şoselei de centură a comunei Biharia şi a unui nou drum de legătură, spre Paleu.

Proiectul adoptat de consilierii judeţeni, deşi poartă un titlu birocratic neatractiv – “Realizarea unui coridor de mobilitate în Zona Metropolitană (zona Biharia – Paleu)” – prevede construirea a 6 kilometri de drum judeţean care va funcţiona ca şosea de centură a comunei Biharia, precum şi a unui drum de legătură de 3,15 kilometri cu Paleul.

Noua Hotărâre de Consiliu Judeţean stabileşte responsabilităţile fiecărei părţi a acordului de asociere, CJ Bihor, de pildă, asumându-şi să predea Asociaţiei ZMO studiile de fezabilitate cu avizele aferente, să suporte cheltuielile de expropriere a terenurilor pe care vor fi construite drumurile şi să asigure fluxurile de numerar pentru executarea lucrărilor, în timp ce Asociaţia ZMO va depune proiectele spre finanţare cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional şi va răspunde de derularea procedurilor de achiziţie publică a proiectării tehnice şi execuţiei, iar cele două primării vor aproba caietele de sarcini şi vor participa la recepţionarea documentaţiilor şi a lucrărilor.

Centura comunei Biharia va ocoli această localitate prin partea sa estică, pe un traseu parţial paralel cu cel al DN 19 spre Satu Mare, pe care o va degreva de o parte din traficul actual, urmând să fie mărginită şi de o pistă pentru biciclişti.

Drumul de legătură Paleu-Biharia va porni din zona sălii de sport din Paleu, continuând de-a lungul pârâului Cosmo şi ieşind în viitoarea centură a Bihariei printr-o intersecţie giratorie în strada Viilor, urmând să aibă şi el o pistă pentru biciclişti.

Licitarea ambelor lucrări este preconizată pentru primăvara anului viitor, cele două drumuri adăugându-se altora aflate în stadiu mai avansat, cum sunt cele de legătură între Oradea şi comunele Oşorhei, Sânmartin, Nojorid şi Sântandrei.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *