DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

Oradea

Se reia circulaţia prin Piaţa Ferdinand şi pe strada Iosif Vulcan din Oradea

De la începutul săptămânii viitoare, se va putea circula din nou cu mașina prin Piaţa Ferdinand, dar şi pe strada Iosif Vulcan, spune primarul Oradiei, Florin Birta. Circulaţia auto a fost închisă parţial, de luni de zile, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a zonei. 

“De luni (n.r. – 24 mai) se reia circulaţia prin Piaţa Ferdinand şi pe strada Iosif Vulcan. După cum se ştie, nu se va mai putea trece pe străduţa de lângă Teatru (n.r. – Madach Imre) şi prin spatele clădirii”, a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta. 

Circulaţia auto în zonă se va desfăşura dinspre Podul Sfântul Ladislau spre strada Iosif Vulcan şi, în sens opus, dinspre strada Patrioţilor spre Piaţa Unirii. 

După cum se ştie, atât strada Patrioţilor, cât şi strada Moscovei au devenit artere cu dublu sens. 

În cadrul proiectului a fost amenajat şi un sens giratoriu. Astfel, şoferii care merg dinspre Podul Ladislau pot să ajungă, prin sens, pe strada Patrioţilor, iar de acolo pe strada Moscovei. La fel, şoferii care merg dinspre strada Iosif Vulcan, proaspăt reabilitată, spre Piaţa Ferdinand pot intra în sensul giratoriu şi apoi să o ia spre Moscovei, sau spre Piaţa Unirii. 

Şi cei care vin dinspre strada Moscovei pot, la rândul lor, să ajungă pe strada Iosif Vulcan (foto), tot intrând în sensul giratoriu. 

Deocamdată, nu se ştie când vor fi gata lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand, un proiect 18,5 milioane lei plus TVA. O bună parte dintre lucrări au fost realizate, iar săptămâna trecută muncitorii au început amenajarea celor aproape 1.000 mp de spaţii verzi cu arbori de înălţimi medii, arbuşti şi flori. 

“Depindem de Electrica. A reziliat contractul cu firma care trebuia să se ocupe de îngroparea în subteran a posturilor de transformare din spatele Teatrului, respectiv de lângă Podul Ladislau, şi a reluat licitaţia pentru aceste lucrări”, a spus Birta. Acesta estimează că tot proiectul reabilitării Pieţei Ferdinand ar putea fi gata la jumătatea lunii septembrie a acestui an. 

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

NewsOradeaVideo

De la "dezastru" la "super": Cum a fost la All Star Game şi ce părere au spectatorii despre Oradea Arena (FOTO/VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *