DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

OradeaNews

Stadiul lucrărilor la noua linie de tramvai – 85%. Mai mult de jumătate, acoperită cu gazon

Primăria Oradea anunță că lucrările pentru înierbarea liniei noi de tramvai sunt aproape finalizate.

Potrivit unui comunicat de presă, 2,3 kilometri din cei 3,8 km de linie noua de tramvai vor fi acoperiți cu gazon. „În prezent, se lucrează și la realizarea sistemului de irigații necesar pentru gazon”, precizează reprezentanții primăriei.

Stadiul lucrărilor la noua linie de tramvai – 85%

Stadiul fizic al lucrărilor la noua linie de tramvai este de 85%. Până acum a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului, în intersecția dintre străzile Aviatorilor – Calea Aradului și pe str. Făgărașului, Ceyrat, Atelierelor și Salca, precum și în depoul OTL.

Totodată, s-a montat linia de tramvai la intersecția str. Salca cu str. Dimitrie Cantemir și pe podul peste Peța din str. D. Cantemir, fiind montați stâlpii de susținere și firul de contact.

„În continuare se lucrează la montarea liniei de tramvai în intersecția străzilor Salca și Atelierelor și urmează finalizarea instalării celor două stații de redresare aflate în Calea Aradului și în Depoul Salca, pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor, precum și a adăposturilor pentru stațiile de tramvai. Extinderea liniei de tramvai din Oradea face parte din planul de mobilitate urbană și înseamnă un mai bun acces al orădenilor și nu numai, la sistemul public de transport în comun. Ne-am dorit, de asemenea, să creștem confortul călătorilor și să reducem, pe cât posibil, poluarea”, a precizat primarul Florin Birta.

Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane euro + TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2021.

Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme SC Mari -Vila COM SRL, SC Abed Nego COM SRL și SC Aquacons SRL, iar ordinul de începere a fost emis data de 16.10.2018.

Știre preluată de pe bihon.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *