DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsOradea

Strada Tudor Vladimirescu din Oradea va traversa intersecţiile cu Decebal şi Oneştilor prin pasaje subterane (FOTO)

Strada Tudor Vladimirescu din Oradea va traversa intersecţiile cu Decebal şi Oneştilor prin pasaje subterane.

„Va şti ce este permis”

Consiliul Local Oradea a aprobat, vineri, Planul Urbanistic Zonal conform căruia artera va fi lărgită la două benzi pe sens până la linia de tramvai.

“În urma acestui PUZ, strada Tudor Vladimirescu este propusă spre a fi lărgită la patru benzi. Aici este inclus şi pasajul pe sub Bulevardul Decebal şi încă un pasaj subteran la intersecţia cu strada Oneştilor”, a declarat primarul Florin Birta, vineri, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa în plen.

Potrivit primarului, un al treilea pasaj, de această dată suprateran, va fi construit în continuarea arterei, pe strada Meşteşugarilor, pentru a asigura legătura rapidă cu viitorul drum Oradea –  Arad şi viitoarea autostradă.

PUZ-ul zonei Tudor Vladimirescu se doreşte un instrument util pentru investitorii care vor mobila cele 30 de hectare de teren care au devenit disponibile pentru dezvoltări imobiliare după dezafectarea zonei industriale care a cuprins şi fosta fabrică Înfrăţirea.

„Oricine va dori să investească în zonă va şti exact ce este şi ce nu este permis”, a spus Birta.

Maxim 11 etaje…

Potrivit PUZ-ului conceput la comanda Primăriei de arhitectul Silviu Popa şi supus peste vară dezbaterii publice, în zona vizată va fi posibilă construirea de blocuri cu cel mult 11 etaje. Imobilele vor avea o retragere de minimum şase metri faţă de limita vestică unde există deja blocurile ARED.

Conform planului, strada Simion Bărnuţiu ar urma să fie prelungită până în Bulevardul Decebal  iar un drum nou va lega străzile Constantin Brâncoveanu şi Poieniţei făcând posibilă legătura cu malul Crişului Repede.

La fel, pe partea dreaptă a străzii Tudor Vladimirescu, pe sensul de mers către Ioşia, în cazul în care vor exista investitori, ar putea apărea blocuri de locuinţe, dar şi imobile cu funcţiuni financiar-bancare, de cultură, sănătate şi altele.

 Vezi galeria de imagini!

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.