DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorCovidNewsOradea

Toţi preşcolarii şi elevii din Bihor merg fizic la lecţii! Prefectura anunţă că doar 28% din paturile Covid din judeţ sunt ocupate

Aşa cum autorităţile centrale au anunţat săptămâna trecută, începând din 17 ianuarie, scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ s-au schimbat, iar prezenţa fizică a preşcolarilor şi a elevilor în sălile de clasă depinde de gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de Covid-19 din fiecare judeţ.

Pentru Bihor, asta înseamnă, deocamdată, că toate grădiniţele şi şcolile sunt deschise, întrucât doar 28% dintre paturi sunt ocupate cu pacienţi confirmaţi cu Covid-19, după cum a informat Prefectura, printr-un comunicat transmis luni.

În Bihor, sunt 492 de paturi destinate bolnavilor de Covid-19 şi încă 79 în secţiile de ATI, capacitate care poate fi extinsă la 739 de paturi pe secţii şi 82 la Terapie Intensivă.

„La data de astăzi, 17 ianuarie, în Bihor sunt 208 pacienți spitalizați în paturi Covid-19 și 27 de pacienți în paturi ATI. Din totalul de 235 de pacienți COVID-19, 13 provin din alte județe. Rezultă, astfel, că la nivelul județului Bihor gradul de ocupare a paturilor la data de astăzi este de 28%”, se arată în comunicatul Prefecturii Bihor.

Aşa cum prevede ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, şcolile şi grădiniţele funcţionează în scenariul 1, adică faţă în faţă, dacă gradul de ocupare a paturilor Covid-19 este de maximum 75%, respectiv în scenariul 2, online, dacă mai mult de 75% dintre locurile din spitale sunt ocupate. În această situaţie, revenirea la şcoală se va face după ce gradul de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Gradul de ocupare a paturilor Covid-19 va fi actualizat în fiecare zi de joi pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Bihor, www.dspbihor.gov.ro.

„Bihorul are printre cele mai multe paturi dedicate Covid-19 la nivel național, ca rezultat al eforturilor coordonate cu managerii spitalelor din județ. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că școlile rămân deschise pentru copiii noștri, fac un apel către bihoreni să fie precauți și să respecte regulile sanitare, în contextul noului val care se prefigurează”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicatul Prefecturii.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Ruinele fostei clădiri Avântul din Oradea au fost demolate pentru a face loc unui bloc de locuinţe (FOTO)

NewsOradea

1 Decembrie 2022 - orădenii au onorat evenimentul cu o prezență masivă

NewsOradeaVideo

La mulţi ani, România! În Oradea s-a sărbătorit cu cântece patriotice și s-a stat la coadă pentru fasole cu ciolan (FOTO/VIDEO)

News

Regele Charles al III-lea: Primul fiu al Reginei Elisabeta a devenit monarhul Marii Britanii (VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *