DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

BihorCovidNewsOradea

Toţi preşcolarii şi elevii din Bihor merg fizic la lecţii! Prefectura anunţă că doar 28% din paturile Covid din judeţ sunt ocupate

Aşa cum autorităţile centrale au anunţat săptămâna trecută, începând din 17 ianuarie, scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ s-au schimbat, iar prezenţa fizică a preşcolarilor şi a elevilor în sălile de clasă depinde de gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de Covid-19 din fiecare judeţ.

Pentru Bihor, asta înseamnă, deocamdată, că toate grădiniţele şi şcolile sunt deschise, întrucât doar 28% dintre paturi sunt ocupate cu pacienţi confirmaţi cu Covid-19, după cum a informat Prefectura, printr-un comunicat transmis luni.

În Bihor, sunt 492 de paturi destinate bolnavilor de Covid-19 şi încă 79 în secţiile de ATI, capacitate care poate fi extinsă la 739 de paturi pe secţii şi 82 la Terapie Intensivă.

„La data de astăzi, 17 ianuarie, în Bihor sunt 208 pacienți spitalizați în paturi Covid-19 și 27 de pacienți în paturi ATI. Din totalul de 235 de pacienți COVID-19, 13 provin din alte județe. Rezultă, astfel, că la nivelul județului Bihor gradul de ocupare a paturilor la data de astăzi este de 28%”, se arată în comunicatul Prefecturii Bihor.

Aşa cum prevede ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, şcolile şi grădiniţele funcţionează în scenariul 1, adică faţă în faţă, dacă gradul de ocupare a paturilor Covid-19 este de maximum 75%, respectiv în scenariul 2, online, dacă mai mult de 75% dintre locurile din spitale sunt ocupate. În această situaţie, revenirea la şcoală se va face după ce gradul de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Gradul de ocupare a paturilor Covid-19 va fi actualizat în fiecare zi de joi pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Bihor, www.dspbihor.gov.ro.

„Bihorul are printre cele mai multe paturi dedicate Covid-19 la nivel național, ca rezultat al eforturilor coordonate cu managerii spitalelor din județ. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că școlile rămân deschise pentru copiii noștri, fac un apel către bihoreni să fie precauți și să respecte regulile sanitare, în contextul noului val care se prefigurează”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicatul Prefecturii.

Știre preluată de pe ebihoreanul.ro

Related posts
Agenții de turismBihorEMTEvenimenteOradeaTurism

Oferte inedite pentru turiștii români - Oportunitate Unică pentru 20 de Agenții de Turism din vestul României de a lua contact cu companii turistice de top din Europa

EMTEuropaEvenimenteItaliaNewsTurism

Conferința dedicată hotelierilor români, în Italia - Oportunitatea inedită de a accesa un potențial de peste 10 milioane de viitori clienți

BihorEMTEuropaItaliaNewsOradeaTurism

Oradea promovează serviciile de wellness și spa la European Medical Tourism Fair 2023, Chianciano, Italia

NewsOradeaVideo

Festivități de Ziua Oradiei: „Să sărbătorim zilnic ziua orașului!”, a îndemnat primarul Florin Birta (FOTO/VIDEO)

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru și stai informat

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.