DESCOPERĂ: Vezi proiectele agenției de publicitate Studio 157!

NewsPolitică

Veșnicul Ciucă? PSD și PNL încă nu au căzut de acord asupra premierului, dar promit că într-o săptămână România va avea un guvern

PNL și PSD continuă negocierile pentru formarea noii majorități guvernamentale. Printre „împunsături” și replici acide, liderii celor două partide susțin că joia viitoare „România va avea Guvern investit”, însă se pun greu de acord care dintre partide să ajungă primul la „butoane”.

Ciucă, cel ales

După zile în șir în care reprezentanții celor două partide s-au „bătut” în declarații, lucrurile au luat, joi, o turnură mai clară. După ce în ultimele săptămâni a forțat în negocieri numirea sa la șefia guvernului, Florin Cîțu a făcut un pas în spate, după o nouă consultare cu președintele Klaus Iohannis.

Liderii PNL au decis joi, în ședința Biroului Executiv Național, să îl propună din nou pe Nicolae Ciucă (un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, care a mai fost desemnat o dată pe parcursul crizei guvernamentale, dar a renunțat la mandat) pentru funcția de prim-ministru. 

De altfel, cel din urmă a și fost desemnat să continue negocierile cu Marcel Ciolacu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR) componența viitorului Guvern. Și, din câte arată presa centrală, ar fi o variantă acceptată de căre PSD.

Guvern, într-o săptămână

Până la urmă, joi seară, șeful PSD Marcel Ciolacu a declarat, la finalul altor negocieri cu PNL, că s-a ajuns la un acord ca, într-o săptămână, să existe un guvern investit, dar nu s-a stabilit încă ce partid va da primul premierul și cine va prelua ministerul Finanțelor.

”Am convenit împreună ca până joia viitoare să avem un guvern investit. Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental. Sunt două propuneri de prim-ministru – una a PSD, una a PNL. Am încercat să creionăm cele două propuneri şi structura guvernului ţinând cont de cineva avea, prin rotaţie, primul prim-ministrul”, a declarat liderul PSD, potrivit HotNews.ro.

”Am avut discuții pe pachetul social. Rămânem în continuare să găsim noi venituri, deoarece PNL insistă să nu mărim nicio taxă. Probabil, vom lua bani din redevențe”, a mai spus Ciolacu.

La rândul său, Nicolae Ciucă s-a declarat optimist în privința viitorului guvern și al programului de guvernare. ”S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii pentru a nu creşte taxele”, a spus el, conform HotNews, precizând că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor.

Știre preluată de ebihoreanul.ro

Related posts
NewsOradea

Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai din zona Nufărul-Cantemir (FOTO)

NewsOradeaVideo

Centrul Oradiei s-a umplut de bucurie şi culoare! (FOTO/VIDEO)

NewsSport

Liga Campionilor: Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară trofeul european

OradeaNewsVideo

Orădeanul Darius Mabda a câștigat „Românii au talent”! (FOTO / VIDEO)

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *